Εκλογές στην εκπαιδευτική κοινότητα Ημαθίας-Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ

Εκλογές στην εκπαιδευτική κοινότητα  Ημαθίας-Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ

Η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία παράταξη της ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2/11 σε

δασκάλους και καθηγητές για την ανάδειξη αιρετών.

Μάλιστα η παράταξη της ΔΑΚΕ παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας.

Στους καθηγητές για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ η ΔΑΚΕ πήρε 451 ψήφους, 80 περισσότερους από τις προηγούμενες εκλογές και ανέδειξε έναν αιρετό, τον Θανάση Παπαδόπουλο.

Η παράταξη τνω Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε 288 ψήφους και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, αν και παρουσίασε μείωση, καθώς στις προηγούμενες εκλογές πήρε 312 ψήφους.
Εξέλεξε μια αιρετή, τη Βαρβάρα Σαράντη η οποία είναι και η Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσκείμενη στο ΚΚΕ Αγωνιστική Συπείρωση Εκπαιδευτικών διατήρησε τις δυνάμεις της. Πήρε 110 ψήφους (119 στις προηγούμενες εκλογές),χωρίς να εκλέξει αιρετό στο ΠΥΣΔΕ

Ο Ιωάννης Κεβρεκίδης που κατέβηκε ανεξάρτητος έλαβε 35 ψήφους.

Και στους δασκάλους η ΔΑΚΕ σημείωσε άνοδο. Έλαβε 430 ψήφους (έναντι 389 στις προηγούμενες εκλογές) και εξέλεξε στο ΠΥΣΠΕ τον Λευτέρη Χαιριστανίδη.

Αξιοσημείωτη η δύναμη που παρουσιάζει η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, παράταξη ΔΗ.ΣΥ -Α.Κ.Ε που διατήρησε και αύξησε ελαφρά τις δυνάμεις της. Έλαβε 300 ψήφους, έναντι 292 στις προηγούμενες εκλογές και ανέδειξε στο ΠΥΣΠΕ τη Σοφία Απιδοπούλου.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση που έλαβε 130 ψήφους, 56 λιγότερες από τις περασμένες εκλογές.

Ελαφρά μείωση παρουσίασε και το προσκείμενο στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ που έλαβε 109 ψήφους, έναντι 116 στις προηγούμενες εκλογές.

Σοβαρή υποχώρηση κατέγραψε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, παράταξη της Ενωμένης Ριζοσπαστικής Αριστεράς που έλαβε 78 ψήφους, όταν στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 136.
Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών που πρόσκειται στη ΛΑΕ, ελαβε 64 ψήφους.

Ρεπορτάζ: Σοφία Βέϊου - Δημήτρης Καρολίδης

verianet.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας