Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η συμμετοχή στον β’ γύρο

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η συμμετοχή στον β’ γύρο

Σε εξέλιξη είναι η επαναληπτική και καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

 

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή μέχρι τώρα να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

 

Ψηφίζουν 280 άτομα το λεπτό. Από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

 

Όπως έγινε γνωστό, ψηφίζουν 280 άτομα το λεπτό. Εως τις 11 π.μ. είχαν ψηφίσει 36.000 μέλη, ενώ στις 11.30 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 40.000.

 

Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να... ρίξουν την ψήφο τους.

 

Ενδεικτικό είναι ότι στο εκλογικό τμήμα του ΓΑΛΑΞΙΑ, στη Νέα Σμύρνη έχουν ψηφίσει ήδη 635 άτομα (έως τις 11:00), ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.500. Εξάλλου στο εκλογικό κέντρο του Αιγάλεω μέχρι στιγμής (12:00), είχαν ψηφίσει 440 άτομα ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.000.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

 

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα ψηφίσειστη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 44,91% (66.156 ψήφοι) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε 36,18% (53.292 ψήφοι).

 

 

Οδηγίες

 

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ.

 

Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

 

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας