Τίτλοι Ειδήσεων

 

Επίσκεψη Τάσου Μπαρτζώκα σε πληγείσες περιοχές Νάουσας

Επίσκεψη Τάσου Μπαρτζώκα σε πληγείσες περιοχές Νάουσας
Παρατίθεται αυτούσια η ανάρτηση του Βουλευτή, σχετικά με την επίσκεψη του σε πληγείσες περιοχές από τη χαλαζόπτωση, την οποία και επιθυμούμε να αναδημοσιεύσετε ή και να σχολιάσετε στα μέσα σας.
« Επισκέφτηκα τον Κοπανό και τα Μονόσπιτα, που βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης. 
Μίλησα με αγρότες, οι οποίοι χωρίς να έχουν συνέλθει από τις προηγούμενες καταστροφές, βρίσκονται για άλλη μια φορά, πριν την έναρξη της συγκομιδής, αντιμέτωποι με την σφοδρότητα του χαλαζιού.
Τέτοιες ώρες οι Δον Κιχωτισμοί και τα μεγάλα λόγια περιττεύουν. Ως πολιτεία έχουμε χρέος να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και να εστιάσουμε με ρεαλισμό σε εφικτές λύσεις για την προστασία των παραγωγών και του εισοδήματος τους.
Χρειάζεται αφενός να καταστήσουμε ευκολότερα και πιο προσιτά τα μέτρα ενεργητικής προστασίας, εν προκειμένω τα μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, καθώς και να ενισχύσουμε το εθνικό πρόγραμμα. Απαιτείται επίσης, να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, ώστε αίτια που αναφέρονται στην κλιματική αλλαγή και δεν ενσωματώνονται στα αποζημιογόνα, να ενταχθούν επιτέλους σε ένα σύγχρονο Κανονισμό ΕΛΓΑ. Ο χρόνος αναμονής εξαντλείται.»
Τάσος Μπαρτζώκας
Βουλευτής Ημαθίας - Νέα Δημοκρατία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας