Επίσκεψη Θεοχαρόπουλου και κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ειδομένη και στο Νομό Κιλκίς

Επίσκεψη Θεοχαρόπουλου και κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ειδομένη και στο Νομό Κιλκίς

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής

Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη και τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανιτίδη, θα επισκεφθεί το Σάββατο το νομό Κιλκίς. Το κλιμάκιο μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, τα Hotspot Νέας Καβάλας και Χέρσου, θα συναντηθεί με φορείς και θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (Σάββατο 12-03-16):
10:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παιονίας στο Δημαρχείο Πολυκάστρου.
10:30 Επίσκεψη στο Hotspot Νέας Καβάλας.
11:45 Επίσκεψη στην Ειδομένη.
13:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς στο Δημαρχείο Χέρσου του Δήμου Κιλκίς και επίσκεψη στο Hotspot Χέρσου.
13:45 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.
14:30 Επίσκεψη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Κιλκίς.
14:30 Συνέντευξη Τύπου

Για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού – μεταναστατευτικού, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει αναφερθεί εκτενώς αρκετές φορές το τελευταίο χρόνο και έχει επισκεφθεί τόσο τα νησιά (πρόσφατα στην Χίο) όσο κα την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα. Πρόσφατα συνάντησε με στόχο την εύρεση λύσεων, την εθνική συνεννόηση και την κατανόηση ότι πρόκειται για κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, τόσο στις Βρυξέλλες τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλο όσο και τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Μουζάλα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας χθες στον ρ/σ Alpha, τόνισε για το θέμα: «Χρειάζεται επιτέλους ο πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για το προσφυγικό, να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλες χώρες, με την ΕΕ, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Να κάνει αποτελεσματική διαπραγμάτευση για να μην βρεθούμε όπως πέρσι το καλοκαίρι, απομονωμένοι, στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής στις 17-18 Μαρτίου. Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες συμμαχίες για να πετύχει τον επιμερισμό των 160.000 προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. σύμφωνα με τις αποφάσεις των προηγούμενων συνόδων κορυφής. Αν δεν αποτυπωθούν στο χαρτί οι αριθμοί και σε ποια χώρα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα εγκλωβιστούν στην χώρα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για αποφάσεις με τεράστιες επιπτώσεις τόσο στους συμπολίτες μας όσο και στους πρόσφυγες».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας