Επίσπευση των πληρωμών συνδεδεμένης ενίσχυσης στους καλλιεργητές βαμβακιού ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης Κύριο

Επίσπευση των πληρωμών συνδεδεμένης ενίσχυσης στους καλλιεργητές βαμβακιού ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να επισπευστεί το χρονικό διάστημα καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους καλλιεργητές βάμβακος ζητάει ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

 

 

Όπως υπογραμμίζει, οι παραγωγοί βάμβακος αντιμετωπίζουν με προβληματισμό τις ανακοινώσεις του Υπουργού για πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε χρονική περίοδο λίγο πριν το φετινό Πάσχα, καθώς, αυτό ανατρέπει τον προγραμματισμό που έχουν κάνει για την νέα καλλιεργητική περίοδο, μιας και παραδοσιακά η καταβολή των πρώτων πληρωμών ξεκινούσε περί τις 20 Μαρτίου κάθε έτους.

 

 

Ως εκ τούτου, επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης, η μετάθεση κατά πάνω από έναν μήνα των εν λόγω πληρωμών είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες στους καλλιεργητές βάμβακος προκειμένου αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να αγοράσουν σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα.

 

 

Λαμβάνοντας δε υπόψη και τις συνολικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής, η αγωνία των καλλιεργητών βάμβακος πολλαπλασιάζεται. Καθώς αν και κατανοούν ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές της συνδεδεμένης σχετίζεται με τη μετάβαση από την παλιά στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, πλην όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν λύνει το ανυπέρβλητο εμπόδιο της εξεύρεσης των απαραίτητων οικονομικών πόρων από τους ίδιους για να προβούν άμεσα σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουν και φέτος τη βιωσιμότητα της δουλειά τους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας