Φρόσω Καρασαρλίδου: Ο πρωθυπουργός ξέχασε για μια ακόμη φορά τους αγρότες

Φρόσω Καρασαρλίδου: Ο πρωθυπουργός ξέχασε για μια ακόμη φορά τους αγρότες

Tελικά από τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ “παροχών” που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πως θα μοιράσει στο λαό, για τους αγρότες δεν υπήρχε τίποτε!


Μάταια λοιπόν οι αγρότες περίμεναν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των άλλων επιβαρύνσεων, οι οποίες όμως παρασχέθηκαν στις προνομιούχες επαγγελματικές τάξεις και όχι σε αυτούς.


Μάταια περίμεναν τη μείωση του φόρου του αγροτικού πετρελαίου παραγωγής, αλλά αυτό παρέμεινε μόνο προνόμιο των εφοπλιστών.


Μάταια περίμεναν τη δέσμευση για τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τη δίκαιη και ορθολογική κάλυψη αλλά και για πλήρη κάλυψη των ζημιών, τώρα που η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τα οικογενειακά αγροτικά εισοδήματα. Αλλά προεισέπραξαν τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Μελίκη, ότι χωρίς αύξηση των εσόδων (ασφαλίστρων) τροποποίηση δεν υπάρχει.


Μάταια περίμεναν να ακούσουν τι θα κάνει η Κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, τώρα που εξάντλησε μέσα σε ένα χρόνο το μαξιλάρι των 300 εκατομμυρίων ευρώ που συσσωρεύτηκε στα αποθέματα του ΕΛΓΑ τα προηγούμενα δέκα χρόνια.


Μάταια περίμεναν να ακούσουν ότι θα αποκαταστήσει την ίση και δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση των συνεταιρισμένων αγροτών, παίρνοντας μέτρα για την πάταξη της “μαύρης διακίνησης”, την διαφύλαξη του θεσμού του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και του υγιούς εμπορίου.


Μάταια περίμεναν οι παραγωγικοί φορείς να μετάσχουν σε οργανωμένες ενημερωτικές συσκέψεις για την ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Και τέλος, μάταια περίμεναν εξαγγελίες μέτρων οικονομικής στήριξης οι συνεταιρισμοί αλλά και οι επιχειρήσεις ροδάκινου, που επλήγησαν από την μείωση της αγροτικής παραγωγής λόγω των φετινών θεομηνιών στην Κεντρική Μακεδονία.


Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, μέτρα που είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις πραγματικές ανάγκες του λαού, για τα οποία αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα υλοποιηθούν.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι Κυβέρνηση των λίγων, της βιτρίνας και των δημοσίων σχέσεων, της σπατάλης χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, των δανείων που εξασφάλισε η χώρα λόγω COVID19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και των οικονομικών αποθεμάτων που συσσώρευσε η νοικοκυρεμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την δίκαιη και ορθή ανακατανομή υπέρ του λαού.


‼Όλα ήταν στημένα για τα τηλεοπτικά πλάνα, για τις φωτογραφίες, για τους μονολόγους και για τις ανώδυνες και μη παραγωγικές συναντήσεις.


Αυτή ήταν και αυτή παραμένει η Νέα Δημοκρατία.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας