Γίδες στην πλάτη - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος Κύριο

Γίδες στην πλάτη - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Όπως είναι γνωστό ο ένας ΚΑΜΜΕΝΟΣ είναι αρχηγός ενός εκ των δύο κυβερνητικών ετέρων και ο άλλος είναι το

σοβαρότερο ίσως στέλεχος του κόμματος αυτού.
- Το ακροδεξιό αυτό κομμάτι κατάφερε σήμερα να συγκυβερνάει τη χώρα με 8 στους 9 του βουλευτές να κατέχουν υπουργικά χαρτοφυλάκια.
- Ο μοναδικός βουλευτής που δεν είναι υπουργός, είναι ο συνεπώνυμος Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ αν και αυτός πρόλαβε να γευτεί υπουργιλίκι λόγω του γνωστού ΧΑΙΚΑΛΗ με τα γνωστά του τερτίπια.
- Υπάρχει όμως παρ' όλα αυτά μια αριστερή ρητορεία που κουνάει ως μπαμπούλα το δάχτυλο περί της προοπτικής της δεξιάς – πόσο πιο δεξιάς από τους συγκυβερνήτες δηλαδή – επικράτησης στα κράτη της ΕΟΚ προφανώς το “αριστερό” κομμάτι ξεχνάει ότι από πρώτο δευτερόλεπτο με κάποιον όχι και τόσο αριστερό συναποτελεί το κυβερνητικό μόρφωμα.
- Σήμερα έχουν προχωρήσει τα πράγματα προς το γκρεμό τόσο, ώστε η απόγνωση να φτάνει να γίνει εμπαιγμός σε μια κοινωνία που λογικά δεν έχει καμιά, μα καμιά ελπίδα.
- Οι  διακυβερνήσεις  κατάντησαν την ανεργία εφιαλτική, την εκμετάλλευση της εργασίας κακουργηματική και ατίμασαν και εξόντωσαν όσους εμπιστεύτηκαν το κράτος και την διακυβέρνηση σε καμμένους.

Σήμερα ούτε καν σε ενεργή αφύπνιση των συνειδήσεων δεν μπορεί κανένας να ελπίζει και το να ευχηθεί κάποιος μια λαϊκή εξέγερση είναι απόλυτη ουτοπία γιατί δεν απέμεινε ενεργός πολίτης αλλά ένας παραδαρμένος, άφραγκος και ανίσχυρος παραπληροφορημένος τηλεθεατής της ΥΕΝΕΔ που ανέχεται το ψέμα και την κοροϊδία.
Καμμένοι όμως παρουσιάζονται και στο τοπικό δημοτικό επίπεδο με αφορμή την τροποποίηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΟΕΥ).
- Σύμφωνα με τον ν.3852/10 αρ 97 οι δήμοι υποχρεούνταν μέχρι 31/12/2012 να καταρτίσουν ΟΕΥ, η κατάρτιση του οποίου ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία την οποία η τότε διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
- Η νέα διοίκηση ΓΚΥΡΙΝΗ – ως είχε κάθε δικαίωμα – αποφάσισε πολύ σωστά την τροποποίηση του ΟΕΥ ακολουθώντας κυρίως διαδικαστικά τα λάθος βήματα του προκατόχου του.
- Προφανώς γνωρίζοντας από μέσα ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ τα καθέκαστα νόμισε εσφαλμένα ότι έπιασε λαγό, εκτιμώντας σωστά όμως προσπάθησε και κατάφερε- απορίας άξιο γιατί- να παρασύρει και την ελάσσονα αντιπολίτευση σε λάθος δρόμο.
- Λάθος της σημερινής διοίκησης είναι ότι δεν παραδέχτηκε ότι έπρεπε να επαναλάβει εξ αρχής την διαδικασία τροποποίησης με ταυτόχρονη ανάκληση όλων των σχετικών με το θέμα αποφάσεων και το σωστό ότι διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνο – οι πραγματικά υπεύθυνοι- όποιοι και αν είναι, όποια σχέση εργασίας και αν έχουν.
- Η αξιωματική αντιπολίτευση ΔΕΝ έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση κανένα λάθος, έκανε όμως φοβερές γκάφες γιατί την έπιασαν με δυο γίδες στην πλάτη.
- Η μια αφορά την αίτηση για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία σωστά επικαλείται το άρθρο 67 παραγρ. 2 του ν.3852/10, ψευδώς όμως ισχυρίζεται ότι αυτό επιβάλει ξεχωριστή διαδικασία, και επειδή γνωρίζει ανάγνωση και γραφή αυτός ο ισχυρισμός καταντάει συνειδητά κραυγαλέο ψέμα.
- Για να ενισχύσει το παραπάνω ψέμα επικαλείται και την Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά έκδοση – ως μπούσουλα- ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣΝΟΥ ΟΕΥ που λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα και εμπλέκει γνώστες της Τ.Α.  με τους οποίους επικοινώνησε ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και οι οποίοι δυστυχώς γι αυτόν τον βεβαίωσαν ότι ΔΕΝ προβλέπεται ξεχωριστή Συνεδρίαση, αλλά και αυτό το απέκρυψε.
- Η πρώτη γίδα λοιπόν βεβαιώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεκλήθει απόλυτα νόμιμα – όπως εξάλλου είχε κάνει και ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ όταν θελε να κλείσει το Γυμνάσιο Τρικάλων – και άρα γνώριζε ότι κλέβει οπώρας.
- Η δεύτερη γίδα αφορά ένα αίτημα μομφής κατά του προέδρου  της συνεδρίασης.
- Προφανώς σωστά άσκησε δικαίωμα που είχε, αλλά και πάλι απέδειξε ότι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος επειδή ενώ στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχε θέμα και θα μπορούσε να θέσει ζήτημα μομφής, αυτός στην διαδικασία “των ανακοινώσεων που έχουν αυστηρά και περιοριστικά το χαρακτήρα δημόσιας γνωστοποίησης διαφόρων θεμάτων (αρ. 15 παρ.5)” έθεσε ζήτημα μομφής, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι “δεν δικαιούται αγόρευσις (αρ. 17 παρ 6) την κοπάνησε αγρίως.
- Συνεπώς ενώ γνώριζε ότι νόμιμα έγιναν όλα τα διαδικαστικά – πράγμα που το έκανε και αυτός- παρέσυρε στην μομφή και ενώ γνώριζε ότι έπρεπε να παραμείνει για τη συζήτηση της μομφής, ότι υποχρεωτικά θα προέδρευε  για το συγκεκριμένο θέμα η σύμβουλός κ. Μοσχοπούλου ως αντιπρόεδρος, ότι το θέμα υποχρεωτικά θα έμπαινε σε ψηφοφορία, αυτός για να αποφύγει το πικρό ποτήρι την κοπάνησε.
Και καλά αυτός, ας πούμε καλά και ο Γ. Σπυρίδης δεν ήξερε, αλλά και ο εκ των συμμετασχόντων στην σύνταξη του ΚΑΝΑΟΣΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να παρασυρθεί;                                                                   

Τάσος Τασιόπουλος

- ΥΓ1. Ο Λεωνίδας Κύρκος έλεγε πως αν αφαιρέσεις το “ου” από το “ου μοιχεύσεις” τότε μιλάς εντελώς για άλλο πράγμα.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι οι αιρετοί κυβερνώντες και λοιποί , αλλά και διάφοροι τεχνοκράτες(;) που πήραν φόρα κατηφόρα.
ΥΓ2. Ο Καραγκιόζης κάνει τον πολύξερο όταν δεν ξέρει και τον ανήξερο όταν ξέρει. Μοιάζει κανένας;
- ΥΓ3.Φέτος οι μικρομεσαίοι αγρότες θα μείνουν χρεώστες, του χρόνου με διπλάσιο χρέος και την επομένη με απαξιωμένη την γη τους χωρίς χωράφια.
- ΥΓ4. ΕΝΦΙΑ, φόροι, προκαταβολές, εισφορές και ΕΦΚΑ συνέλαβαν τους φοροφυγάδες των τριών και εξήντα.
 Εύγε!! χτυπήθηκε και η διαφθορά!!
- ΥΓ5. Στο συλλαλητήριο της Γ΄ Γυμνασίου του 1957 συμμετείχε και ο Π. Παράφορος από το Π.Σκυλίτσι.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας