Η Νέα κυβέρνηση: Λίγες οι αλλαγές, εκπλήξεις με Κουβέλη, Δραγασάκη Κύριο

Η Νέα κυβέρνηση: Λίγες οι αλλαγές, εκπλήξεις με Κουβέλη, Δραγασάκη

Περιορισμές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όπως και ο ίδιος είπε, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την θέση του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και στη θέση του αντιπροέδρου.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής μετακινείται από το υπουργείο Άμυνας ο Δημήτρης Βίτσας. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά τον (απερχόεμνο) Γιάννη Μουζάλα για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο».

Η μεγάλη έκληξη είναι η συμμετοχή για πρώτη φορά σε κυβέρνηση Τσίπρα του Φώτη Κουβέλη ο οποίος αναλμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Άμυνας την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες της Ράνιας Αντωνοπούλου, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο Νάσος Ηλιόπουλος

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στην θέση του Κώστα Ζουράρι αναλαμβάνει η βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο εξωκοινοβουλευτικός Κωνσταντίνος Στρατής.
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα». Και κατέληξε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους».

Xωρίς αλλαγές παραμένουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τους Πάνο Σκουρλέτη και Όλγα Γεροβασίλη να παραμένουν στις θέσεις τους.

 

 

www.aftodioikisi.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας