Η Φρόσω Καρασαρλίδου στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και στον δήμαρχο Βέροιας για θέματα του Νομού Κύριο

Η Φρόσω Καρασαρλίδου στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και στον δήμαρχο Βέροιας για θέματα του Νομού

Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας γιαθέματα του νομού

 

Στο επίκεντρο αναπτυξιακά έργα στην Ημαθία, τελωνείο, φυσικό αέριο,κάθετος στην Εγνατία, νέο διοικητήριο, δημιουργία Στέγης ΥποστηριζόμενηςΔιαβίωσης στο νομό.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τη Δευτέρατον δήμαρχο Βέροιας Κων/νο Βοργιαζίδη και τον αντιπεριφερειάρχη ΗμαθίαςΚων/νο Καλαϊτζίδη για να ενημερωθεί τόσο για θέματα που αφορούν στονΔήμο Βέροιας όσο και για θέματα του Νομού.

 

Με τον δήμαρχο Βέροιας για θέματα του δήμου

 

Με τον δήμαρχο Βέροιας η βουλευτής αρχικά ενημερώθηκε για τιςενέργειες του δήμου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό όπωςαπολυμάνσεις δημόσιων κτηρίων, απαλλαγή από δημοτικά τέληεπιχειρήσεων που επλήγησαν από το lock down, παράταση συμβάσεων πουέληγαν την περίοδο της καραντίνας κα. Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο,για τις ευπαθείς ομάδες υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο για το νερό. Για τοηλεκτρικό ρεύμα όμως είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ. Θετικά έγινε δεκτή ηπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να πληρωθεί μέσω του Πράσινου Ταμείου μέρος τωνοφειλών συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και τουςέγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Με τον δήμαρχο συζήτησαν επίσης το θέμα που προέκυψε με την απένταξητης Βέροιας από το φυσικό αέριο και τις κοινές ενέργειες για την αλλαγήτης απόφασης της ΔΕΔΑ, καθώς για τα έργα που πρότεινε ο Δήμος Βέροιαςστο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα “Φιλόδημο”, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για τοΣχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του δήμου που αφορά τη σύνδεση Μπαρμπούτας-Κυριώτισσας, η βουλευτής επισήμανε πως είναι καιρός να δει ο Δήμος μιαευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής του Τριποτάμου και του Αλιάκμονα, η οποίαθα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και να συνδεθεί με τουςτάφους της Βεργίνας. Ειδικά για τον Αλιάκμονα, σημείωσε ότι ενδείκνυταιγια ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού και είναι κάτι που θα πρέπει ναπιέσει ο δήμος για την αξιοποίηση του.

 

Για το φλέγον θέμα τωνανεμογεννητριών στο Βέρμιο, η βουλευτής μετέφερε την ανησυχία της γιατην καταστροφή του βουνού μας από την εγκατάσταση του φαραωνικού πάρκου,τονίζοντας ότι η ίδια είναι μεν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειαςαλλά όχι με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που υλοποιείται στη χώρα μας καιειδικά στην περιοχή μας.

 

Τέλος σχετικά με την εγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα, ένα θέμαγια το οποίο είχε ασχοληθεί εκτεταμένα η βουλευτής στην προηγούμενηθητεία της, η συζήτηση αφορούσε στη στασιμότητα του έργου. “Θα πρέπει ναμη σταματήσουμε τον αγώνα”, δήλωσε η κα Καρασαρλίδου και ο δήμαρχοςσυμφώνησε ενημερώνοντας ότι από τη μεριά του υπάρχουν τα χρήματα πουείχε δεσμευτεί και το μόνο που μένει είναι μια Υ.Α. για τη δέσμευση τουΥπουργείου Οικονομικών ότι θα γίνει εκεί το τελωνείο.

 

Με τον αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα του νομού

 

Με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, η βουλευτής συζήτησε για τονκάθετο άξονα στην Εγνατία, για το φυσικό αέριο, για το νέο Διοικητήριο,για το Τελωνείο, γιατη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στονομό και για το πρόγραμμα ψεκασμών κουνουπιών.

 

Όσον αφορά τον κάθετο άξονα στην Εγνατία και τη δημιουργία ΣΥΔ ηβουλευτήςενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι επανειλημμένα ζήτησεραντεβού από τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για να ενημερωθεί για ταδυο αυτά σημαντικά ζητήματα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Σχετικά με τον κάθετο άξονα στην Εγνατία και ιδιαίτερα για τον κόμβο τουΣ.Σ. Νάουσας (Μονοσπίτων), που είναι και το πλέον ώριμο προς υλοποίησηέργο αλλά και το πλέον επικίνδυνο σημείο, η βουλευτής ζήτησε να μάθει ανυπάρχει βούληση από την Περιφέρεια να το χρηματοδοτήσει, με τοναντιπεριφερειάρχη να ενημερώνει ότι θα δημοπρατηθεί σε ένα χρόνο απότώρα διότι χρειαζόταν μία τροποποίηση που έχει ήδη γίνει, ενώ για τοκομμάτι από Νάουσα προς Έδεσσα, δυστυχώς έχει λήξει η περιβαλλοντικήμελέτη και τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αρχαιολογία, έτσι θαχρειαστεί εκ νέου σχεδιασμός.

 

Σχετικά με την πρόταση της βουλευτού για δημιουργία ΣτέγηςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης στο νομό για άτομα με αναπηρία που δεν έχουνκάποιον να τους φροντίζει, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε θετικός και ότιθα υποστηρίξει την πρόταση.

 

Στην συζήτηση για το φυσικό αέριο και τηνένταξη της Βέροιας και Νάουσας, ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε τη βουλευτήότι η Περιφέρεια από την αρχή ήταν θετική και έχει ήδη εξασφαλίσειχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για να έρθει το αέριο στην Ημαθία, με κοινήδιαπίστωση όλων ότι είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νομό μας.

 

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του Τελωνείου στην Κουλούρα, ηβουλευτής δήλωσε πως είναι ένα ζήτημα για το οποίο προσπάθησε πολύ στηνπροηγούμενη θητεία της, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το εγχείρημααυτό και ότι θα ζητήσει να συναντηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστενα εξετάσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα και να δεσμευτούν όλοι γιατην υλοποίησή του.

 

Για το νέο Διοικητήριο ενημερώθηκε ότι αναμένεται ηυπογραφή της παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Οικονομικών και ήδηέχει ξεκινήσει η προμελέτη, ενώ με αφορμή την επίσκεψή της στον ΟΚΑΝΑΒέροιας, ζήτησε την εύρεση ενός χώρου όπου θα μπορούσαν τα άτομα πουσυμμετέχουν στο πρόγραμμα της απεξάρτησης και είναι σε δεινή οικονομικήκατάσταση να διαμένουν προσωρινά και να τους παρέχονται είδη πρώτηςανάγκης και συνθήκες υγιεινής.

 

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις, η βουλευτής δήλωσε στον δήμαρχο κ.Βοργιαζίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη ότι θα είναι πάνταδίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν και ότι θα προσπαθεί συνέχεια να αναδείξειτα θέματα του νομού και θα συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξή του.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας