Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας κι ο επικεφαλής  του συνδυασμού  Ηλίας Ιακωβίδης , με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε καλή χρονιά στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς τους, όλους τους ανθρώπους που κινούνται γύρω από το χώρο των σχολείων. Συγχρόνως όμως, επισημαίνουμε και τις δυσκολίες που συνεχίζει να περνάει η λαϊκή οικογένεια, γεγονός που επηρεάζει και τους μαθητές.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών σε αντιδιαστολή με τις απαράδεκτες αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα που επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων μας, αφού δεν έχει γίνει καμιά αύξηση στην επιχορήγηση του Δήμου από την κυβέρνηση, ούτε επανήλθαν οι τιμές στην ενέργεια στα προηγούμενα επίπεδα. Ταυτόχρονα και ενώ η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι παρούσα, η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει ούτε για την επαρκή στελέχωση των Δήμων με σχολικές καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κόβουμε από άλλα έργα και υπηρεσίες, προκειμένου να έχουμε καθαριότητα για τα παιδιά μας.

 

Με ιδιαίτερη ευαισθησία θα παλέψουμε για την ισότιμη συμμετοχή στο μαθητικό βίο για τα παιδιά του ειδικού σχολείου Αλεξάνδρειας, που εδώ και τρεις δεκαετίες θα έπρεπε να έχουν το δικό τους χώρο στέγασης πλήρως εξοπλισμένο και διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες τους και φυσικά με το κατάλληλο προσωπικό που χρειάζεται για την λειτουργία του.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, επισημαίνουμε κι επικαιροποιούμε την διαχρονίκη μας θέση  να γίνει πρωτοβάθμιος έλεγχος αντισεισμικής προστασίας στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του Δήμου μας, μελέτη αντιπυρικής προστασίας των σχολείων.

 

Ενωμένοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμος, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να πάμε μπροστά, μαζί θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των σχολείων.

 

Τέλος, σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στη Θεσσαλία, όπου τα σχολεία δεν άνοιξαν. Στέλνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες, που πλήρωσαν και πληρώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, που αντιμετωπίζει τα μέτρα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας ως κόστος.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας