Η Ομιλία του Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023 Κύριο

Η Ομιλία του Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023

Σε θέματα Ημαθίας, των υποκλοπών αλλά και εθνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή στο Νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού, ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Ημαθία Άγγελος Τόλκας.

 

Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που κυβερνά εκτός δημοσιονομικού ελέγχου και μνημονίων, με πρόσθετα έσοδα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον Κορωνοϊό, το Ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, δηλαδή έναν πακτωλό χρημάτων. Και παρόλα αυτά κι ενώ διαφημίζει ότι δήθεν δεν επέβαλλε ούτε έναν άμεσο φόρο, έχει αφαιμάξει τους Έλληνες μέσω της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα, στα τρόφιμα, σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

Περιέγραψε πώς η κυβέρνηση στηρίζει κάθε τοπική ελίτ σε κάθε νομό και ανέφερε το παράδειγμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που καθορίζει τις τιμές στην κομπόστα αλλά και τις φωτογραφίες τραπεζικών στελεχών σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων διπλασιάζονται ενώ ο αγρότης χάνει τα 2/3 του εισοδήματός του.

 

Την αναφορά του στα τοπικά ζητήματα ο Άγγελος Τόλκας την ξεκίνησε ρωτώντας του Βουλευτές της ΝΔ εάν έμαθαν τα νέα για το ότι εγκαινιάζεται το νέο Μουσείο των Αιγών από τον Πρωθυπουργό καθώς δεν έχει γίνει σχεδόν καθόλου γνωστό ώστε να το χρησιμοποιήσει ο κος Μητσοτάκης απλά ως προεκλογική φιέστα.

 

Μάλιστα ανέφερε όλο το ιστορικό του νέου Μουσείου και συγκεκριμένα ότι κράτησε πολλά χρόνια, ότι το χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι το μεγαλύτερο μέρος κατασκευάστηκε την περίοδο 2015-2019 και ήταν έτοιμο σχεδόν από το 2019. Επίσης ότι ο κος Μητσοτάκης κάνει εγκαίνια με κλειστά φώτα και κλειστές πόρτες τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς τους ανθρώπους που στήριξαν και ολοκλήρωσαν το μουσείο.

 

Για την Ημαθία επίσης αναρωτήθηκε τί θα πει ο κος Μητσοτάκης:

 

- για την κοροϊδία έναντι των αγροτών και τις καταστροφές της περασμένης άνοιξης

- στους παλλινοστούντες της πρώην ΕΣΣΔ που ενώ η κυβέρνηση τους υπόσχονταν λύσει στο στεγαστικό πρόβλημά τους τώρα τους στέλνουν διαταγές πληρωμής και σε λίγο πλειστηριασμούς

- για τον κάθετο άξονα στην Εγνατία

- για τα 11 εκατομμύρια που υποσχέθηκε ο κος Γεωργιάδης Άδωνης για το
Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

- για το νέο σχεδιασμό Νοσοκομείων Πλεύρη που απειλεί το Νοσοκομείο Νάουσας.

 

Έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο ότι «σήμερα χρειαζόμαστε έναν άλλον προϋπολογισμό, μια άλλη κυβέρνηση .... Που θα βγάλει τον λαό από το περιθώριο που τους οδήγησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.»

 

 https://www.youtube.com/watch?v=NT8SQzpDgl4  

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας