Η Προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στη Μελίκη

Η Προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στη Μελίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνη στη Μελίκη.

 

Ο επικεφαλής της “Ώρας Ευθύνης” στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στην Ενότητα Μελίκης τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία ενώ κάλεσε τους δημότες να εμπιστευτούν για μια ακόμη φορά την “Ώρα Ευθύνης”.

 

Μελικιώτισσες, Μελικιώτες


Φίλες και φίλοι από το Νεόκαστρο, τον Παλαιό και Νέο Πρόδρομο, από την Αγία Τριάδα, την Κυψέλη, την Αγκαθιά, την Τριλοφιά

 

Σας ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή σας παρουσία. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη μεγάλη στιγμή που ζούμε όλοι και όλες σήμερα.


Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για το τόπο μας, για τη Μελίκη και όλα τα χωριά της. Με τιμάτε προσωπικά εμένα και τους συνεργάτες μου. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.


Άνθρωποι με κοινούς στόχους και κοινό όραμα για τη Μελίκη και όλα τα χωριά της ενότητας. Είμαστε σήμερα όλοι και όλες εδώ, γιατί αποφασίσαμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για το δήμο της καρδιάς μας, το δήμο των παιδιών μας. Είμαστε όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε και στη δύναμη της νέας γενιάς. Της γενιάς που αξίζει πολλά και δυστυχώς λαμβάνει τα λιγότερα.


Είμαστε εδώ για τα νέα παιδιά της Μελίκης και όλου του Δήμου που αποφάσισαν με τη συμμετοχή τους στην Ώρα Ευθύνης να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

 

Τους εμπιστεύομαι και πιστεύω στις ιδέες τους στην αγάπη τους για τον τόπο. Εμπιστεύομαι το μεράκι τους και τη διάθεση τους για δουλειά Πιστεύουμε στη νεολαία μας και στην προσπάθεια τους για την ανάπτυξη του δήμου μας μέσα από νέες και καινοτόμες ιδέες. Πάνω από όλα όμως είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε αυτή τη γη, τα χωριά μας, την πόλη μας τον τόπο μας. Είμαστε εδώ φίλες και φίλοι για να δεσμευτούμε όλοι μαζί εγώ, οι συνεργάτες μου και εσείς.

 

Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε με εμπιστοσύνη και διάθεση, εμπειρία και γνώση για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες προκλήσεις της εποχής.

 

Φίλες και φίλοι Νιώθω μεγάλη τιμή, ευθύνη και δέσμευση που είμαι επικεφαλής της Ώρας Ευθύνης. Νιώθω ακόμη πιο μεγάλη τιμή που συμπορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια με αξιόλογους, έντιμους και ικανότατους ανθρώπους που συνεχώς γίνονται περισσότεροι. Είναι και δικοί σας άνθρωποι, από τα χωριά σας, από τη γειτονιά σας, φίλες και φίλοι σας, συγγενείς σας.

 

Στις προηγούμενες εκλογές σε αυτήν εδώ την πλατεία δεσμευτήκαμε εγώ προσωπικά και όλοι οι άνθρωποι της Ώρας Ευθύνης ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την ανάπτυξη του δήμου μας.


Αναλάβαμε ο καθένας προσωπικά αλλά και συλλογικά την ευθύνη να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά υπεύθυνα και σταθερά. Πρώτο και κύριο μέλημά μας ήταν να καταστήσουμε το δήμο μας οικονομικά υγιή απαλλαγμένο από τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων Στα μνημόνια οι πόροι στο δήμο μας από τότε που αναλάβαμε έχουν μειωθεί κατά 65%, το προσωπικό ελαττώθηκε σοβαρά κατά 45 υπαλλήλους ενώ ήρθαν μόλις 4 και με δικό μας αγώνα έχουμε διασφαλίσει 13 νέες θέσεις. Δημοτικές υπηρεσίες καταργούνται, η πανδημία μεταθέτει πολλά έργα πίσω, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει οικονομικές απώλειες με μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια. Εμείς σε πείσμα των δύσκολων καιρών καταφέραμε να πετύχουμε πολλά, όχι στα λόγια αλλά στα έργα και στην πράξη. Καταφέραμε να εντάξουμε έργα των 44.745. 000 ευρώ που άλλα έγιναν ,άλλα γίνονται και άλλα είναι στο στάδιο της δημοπράτησης.


Σήμερα στέκομαι και πάλι μπροστά σας εδώ στην ίδια πλατεία και απευθύνομαι πάλι στην κρίση και στην καρδιά σας αλλά έχοντας πλέον ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τότε, μπορώ τώρα να στα κοιτάζω στα μάτια πιο καθαρά και πιο ξάστερα. Είναι το πλεονέκτημα των μικρών και μεγάλων έργων πού έχουμε πραγματοποιήσει και δρομολογήσει μέσα σε αυτά τα δύσκολα οικονομικά χρόνια. Δεν θα σας κουράσω αναλυτικά για αυτά τα 9 χρόνια διοίκησης της Ώρας Ευθύνης. Όμως νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κομμάτια από αυτά τα χρόνια λιτά και περιεκτικά. Δεν θα αναφερθώ σε έργα που έγιναν σε όλο το δήμο αλλά θα μιλήσω για την ενότητα Μελίκης τη δική σας ενότητα, τα δικά σας χωριά. Στην ενότητα Μελίκης έγιναν έργα και είναι προγραμματισμένα και άλλα πολλά.

 

Πρώτο και κύριο μέλημά μας ήταν το περιβάλλον. Ολοκληρώσαμε το αποχετευτικό Δίκτυο της Μελίκης προϋπολογισμού 4.816.000 ευρώ ενώ είναι σε εξέλιξη, η κατασκευή του βιολογικού επεξεργασίας λυμάτων στη Μελίκη Προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ. Δεύτερο μέλημά μας, τα μικρά μας παιδιά. Κατασκευάσαμε νέες παιδικές χαρές στη Μελίκη, στο Νεόκαστρο, στον Πρόδρομο, το Γεράκι, την Κυψέλη με χαρακτηριστικά που επιβάλουν οι πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά τους. Ενώ είναι σε δημοπράτηση η παιδική χαρά στην Αγκαθιά.

 

3. Ασφαλτοστρώσαμε τον περιφερειακό δρόμο Παλαιού Προδρόμου και δρόμους εντός των οικισμών σε όλο το εύρος της Ενότητας Μελίκης αλλά και σε όλο το δήμο.

 

4. Προμηθευτήκαμε και θέσαμε σε λειτουργία σύστημα τηλεχειρισμού και τηλε-ελέγχου διαρροών του νερού που πίνετε στην ενότητας σας και στις δημοτικές ενότητες Πλατέος και Αντιγονιδών προϋπολογισμού 1.521.500 ευρώ.

 

5. Εκσυγχρονίσαμε και αναβαθμίζουμε το αρδευτικό δίκτυο της Ενότητας Μελίκης.

 

6. Προμηθευτήκαμε κάδους απορριμμάτων προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για όλο το δήμο και αρκετούς από αυτούς χρησιμοποιείται στα χωριά σας.

 

7. Προμηθευτήκαμε μηχανήματα έργων.

 

8. Προμηθευτήκαμε απορριμματοφόρα

 

9. Βελτιώσαμε την οδική ασφάλεια στα χωριά σας ενώ βρισκόμαστε σε διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια εξοπλισμού για τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος του δήμου προϋπολογισμού 2.140.000 ευρώ και αυτό χρηματοδοτούμενο.

 

10. Στηρίξαμε με το καλύτερο τρόπο τη λειτουργία των σχολείων και συντηρήσαμε όλα τα σχολικά κτίρια ώστε να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας. Αυτή φίλες και φίλοι είναι η Ώρα Ευθύνης


Έργα και όχι λόγια. Έργα ορατά και μετρήσιμα.

 

Επιτρέψτε μου όμως μια μικρή αναφορά σε όλους εκείνους που δεν βλέπουν κανένα έργο και όλα τα βλέπουν μαύρα και άσχημα και έχετε πολλούς τέτοιους στα χωριά σας. Απαντήστε μου ειλικρινά μπορεί ένας τόπος, ένας δήμος να πάει μπροστά με τέτοια Άρνηση, με τέτοιο μηδενισμό;; Σίγουρα όχι. Όμως αυτοί επιμένουν ότι δεν έγινε τίποτα, όλα είναι παρατημένα λένε, μηδενισμός, άρνηση, καταστροφολογία, στημένες φωτογραφίες και τίποτα άλλο. Ίσως κάποιοι μας κρυφακούν τώρα και μέσα τους συμφωνούν αλλά δεν θέλουν να παραδεχτούν την πραγματικότητα για πολλούς δικούς τους λόγους, Αλλά με τέτοια πρακτική δηλητηριάζουν τη συνοχή της κοινωνίας και δημιουργούνε αντιπαλότητες και μίση που δεν φέρνουν τίποτα θετικό στο δήμο μας . Πάντα έλεγα και το λέω και τώρα ο καθένας από τη θέση ευθύνης που είχε, έβαλε το λιθαράκι του προσπάθησε πέτυχε ή απέτυχε αλλά κάτι έκανε. Αυτοί όμως επιμένουν. Τους αφήνω στην κρίση σας

 

Φίλες και φίλοι


Όπου και να κοιτάξεις σε έργα υποδομών και όχι βιτρίνας, θα δεις το αποτύπωμα της Ώρας Ευθύνης, θα νιώσεις ότι η διοίκηση Γκυρίνη άφησε αποτύπωμα αυτά τα χρόνια και δεν είναι λόγια δικά μου, είναι έργα εγκεκριμένα και δρομολογημένα ή υλοποιημένα. Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη και παραλήψεις όμως επιλέξαμε τη δράση γιατί έτσι προχωρά ο τόπος μπροστά.

 

Μας κατηγορούν για λάθη και παραλήψεις και σίγουρα έγιναν και δίκιο έχουν όμως εμείς επιλέξαμε τη δράση από την ανυπαρξία και όπως λέει και ο λαός μας «το δέντρο που καρποφορεί πετροβολούν». Με το χέρι στην καρδιά σας βεβαιώνω ότι πετύχαμε πολλά και σίγουρα μπορούμε περισσότερα. Αυτά τα περισσότερα δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε να γίνουν πράξη στη νέα πενταετία. Μεγαλύτερη προσπάθεια, για περισσότερες διεκδικήσεις και αξιοποίηση κάθε χρηματοδότησης ευρωπαϊκής η εθνικής. Στη νέα πενταετία για την Ενότητα Μελίκης έχουμε προγραμματίσει έργα και παρεμβάσεις που δεσμευόμαστε να γίνουν πράξη.

 

1. Βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας διαγωνισμού για την αποκατάσταση και συντήρηση υποδομών λόγω διάβρωσης από πλημμυρικά φαινόμενα στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

2. Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας διαγωνισμού για προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων άρδευσης δικτύου Μελίκης, προϋπολογισμού 2.199.760,00 ευρώ με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

3. Είμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας διαγωνισμού για κατασκευή κλειστού υπό πίεση δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Κυψέλης και ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίου υδροληψίας, προϋπολογισμού 2.198.715,54 ευρώ με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

4. Συνεχίζουμε τη βελτίωση του οδικού δικτύου εντός των οικισμών με ασφαλτοστρώσεις στη Μελίκη, Νεόκαστρο, Πρόδρομο, Αγκαθιά, Κυψέλη.

 

5. Προχωράμε στον Εκσυχρονισμό των αντλιών άρδευσης, αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες αντλίες και έχοντας εφεδρικές στην αποθήκη του Δήμου για άμεση αντικατάσταση όταν χρειάζεται και επίσης ανόρυξη γεωτρήσεων άρδευσης για την κάλυψη αναγκών ανά περιοχές στην Ενότητα Μελίκης.

 

6. Συνεχής βελτίωση του αγροτικού δικτύου με συνεχή παρέμβαση, γκρέϊντερ και χαλικόστρωση όπου απαιτείται.

 

7. Προώθηση της υιοθεσίας από τα σχολεία ή από ιδιώτες αδέσποτων ζώων, της υιοθεσίας πάρκων, πεζοδρομίων, πλατειών στις κοινότητες μας.

 

8. Προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των αστικών και περιαστικών φυσικών χώρων και τοπίων της Ενότητας σας, όπως Περιοχή Κρασοπούλι, Χώρος εξωκλησιού Αγίας Τριάδος Μελίκης, Χώρος εξωκλησιού Αγίου Μοδέστου, Χώρος εξωκλησιού Αγίου Νικάνορα, Χώρος Αρχαίας Αλώρου Κυψέλης.

 

9. Στήριξη του Εθελοντισμού, σε καθαριότητα, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ. α., δημιουργώντας “Μητρώο Εθελοντών” στην Ενότητα Μελίκης αλλά και σε όλο το δήμο.

 

10. Βελτίωση των αγροτικών ιατρείων της Ενότητας

 

11. Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στις Κοινότητες

 

Φίλες και φίλοι.


Τελειώνοντας θέλω να πω δυο λόγια για την άσχημε κατάσταση που δημιουργήθηκε με την ακύρωση των δύο ψηφοδελτίων. Πολλές φορές στη ζωή οι άνθρωποι, μπροστά στα λάθη τους αντί να σιωπήσουν κατηγορούν άλλους και προκαλούν έχθρες, μίση και αντιπαλότητες, επικίνδυνες για την κοινωνία. Μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι και η παρ ολίγον υποψήφια δήμαρχος.


Χαρακτήρισε το δήμαρχο, στην προσπάθεια να καλύψει την ανικανότητά της να πράξει το αυτονόητο που έκαναν χιλιάδες συνδυασμοί στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε το δήμαρχο όχι για το έργο του των 9 χρόνων αλλά από προσωπικό μένος στην προσπάθεια να καλύψει το λάθος της και να το μεταφέρει αλλού. 9 χρόνια διοίκησης Γκυρίνη κα.Κουρκουτά ήταν απούσα από τα δρώμενα στο δήμο μας. 9 χρόνια διοίκησης Γκυρίνη με πολλά έργα και μεγάλη προσπάθεια η κα Κουρκουτά στήριζε σιωπώντας. 9 χρόνια διοίκησης Γκυρίνη και η κα Κουρκουτά δεν βρήκε ένα ψεγάδι, μια έλλειψη όχι σαν απλός πολίτης αλλά σαν πολίτης που αγαπά και ενδιαφέρεται για το δήμο όπως η ίδια λέει. Εμφανίστηκε ως κομήτης τούς τελευταίους 10 μήνες και θεωρεί ότι μπορεί να διχάσει το δήμο μας, να εκθέσει ανθρώπους, να γίνεται κατήγορος και να μας κουνάει και το δάχτυλο. Ε όχι φίλες και φίλοι αυτό δεν είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος κάποιος από το πουθενά, είναι επικίνδυνος για τον τόπο.


Την αφήνω στην κρίση σας.

 

Φίλες και φίλοι


Στις 8 του Οκτώβρη συνεχίζουμε και προχωράμε υπεύθυνα σταθερά και μπροστά. Στη νέα μας θητεία θέλουμε μαζί μας τα νιάτα του τόπου μας, θέλουμε μαζί μας όλους εσάς, θέλουμε μαζί και όλους εκείνους που πιστεύουν ότι στη συγκυρία που δημιουργήθηκε, χωρίς τη δική μας ευθύνη, θέλουν να απέχουν ή να προτιμήσουν το άλλο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, εμείς τους θέλουμε κοντά μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά, υπεύθυνα και σταθερά Με αφετηρία την αγάπη μας για το τόπο και τους ανθρώπους του.


Με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση έργων αλλά και την αφοσίωση μας και την πίστη σε ένα ανθρώπινο δήμο. Σας καλούμε όλες και όλους στις 8 του Οκτώβρη να ψηφίσετε Ώρα Ευθύνης την εγγύηση για ένα μέλλον φωτεινό, ένα μέλλον της ανάπτυξης. Σας ζητώ και αυτή την πενταετία την εντολή σας. Ζητώ τη εντολή σας για συνέχεια του έργου μας.

 

Η νέα πενταετία θα έχει σημείο αναφοράς τη νεολαία μας, την κοινωνική συνοχή και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Με τη δική σας εμπιστοσύνη να προχωρήσουμε με βήματα σταθερά. Είμαστε η εγγύηση για το δήμο μας. Είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι, Προχωράμε μπροστά με όλους τους πολίτες. Με τις γυναίκες αλλά και τους άντρες. Με τη νέα γενιά αλλά και την Τρίτη Ηλικία.


Προχωράμε μπροστά για τη νίκη. Για τη νίκη στις 8 του Οκτώβρη. Για τη δική σας νίκη. Για τη νίκη του δήμου Αλεξάνδρειας.

 

Σας ευχαριστώ όλους και όλες. Σας ευχαριστώ!

 

Σας προσκαλώ όλους και όλες στο εκλογικό μας κέντρο στην Αλεξάνδρεια την ημέρα της νίκης.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας