Κώστας Καλαϊτζίδης: ¨Κάναμε σπουδαίο κοινωνικό έργο¨ Κύριο

Κώστας Καλαϊτζίδης: ¨Κάναμε σπουδαίο κοινωνικό έργο¨

Συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων της Ημαθίας, τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, έκανε απολογισμό και παρουσίασε το νέο ΕΣΠΑ.

 

Με εκπροσώπους όλων τω κοινωνικών φορέων της Ημαθίας είχε συνάντηση ο Κώστας Καλαϊτζίδης στο πλαίσιο της αμφίδρομης τακτικής ενημέρωσης που διατηρούν οι δύο πλευρές σχετικά με τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Αντιπεριφέρεις Ημαθίας. Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βέροια, ο Κώστας Καλαϊτζίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν μαζί σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στην Ημαθία, μέσα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και στο έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

«Όπως με το προηγούμενο πρόγραμμα όπου είχαμε απορροφήσεις κονδυλίων στο 100% έτσι και τώρα, με τη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιούμε μια τεράστια προσπάθεια για την επιτάχυνση της υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ σε συνεργασία με όλους τους φορείς που πρέπει να το υπογραμμίσω, επιδεικνύουν αξιοσημείωτη συνέπεια και ανταπόκριση στις υψηλές απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου» τόνισε ο Κώστας Καλαϊτζίδης.

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας δημιουργήθηκαν Κέντρα Κοινότητας που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που εξυπηρετούν Άτομα με Αναπηρία, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, χρηματοδοτήθηκαν Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, και Κοινωνικά Συσσίτια, που στηρίζουν με τρόφιμα, φάρμακα, γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης χιλιάδες ευάλωτους πολίτες της Ημαθίας.

 

Επίσης, όπως συμπλήρωσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης μέσα από τις δράσεις της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας υποστηρίζονται οι Τοπικές Ομάδες Υγείας και μία σειρά από υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για παιδιά σε κίνδυνο. Παράλληλα εξασφαλίζονται μέσω των χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίστηκαν ανελλιπώς από το 2015 μέχρι σήμερα, χιλιάδες θέσεις σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, υποστηρίζοντας γονείς, μεταξύ των οποίων και γονείς παιδιών με αναπηρία.

 

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας τόνισε: «Όλες και όλους σας, σας νιώθω ως συνεργάτες μου από την πρώτη ώρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Μαζί εργαστήκαμε και πετύχαμε όλο αυτό το τεράστιο έργο ουσίας στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά σας κι εγώ από την πλευρά μου ως Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τους συνεργάτες μου, προσπαθήσαμε να σταθούμε στο πλευρό σας. Για την Ημαθία, αλλά και για εμένα προσωπικά, δεν υπάρχει ευημερία χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και στην πορεία μας προς την ανάπτυξη δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο, κανένα συμπολίτη μας πίσω. Στόχος μας είναι οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες, να φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, να είναι δίκαιη, να είναι για όλους. Εμείς μπορούμε και το κάνουμε,
Και το πετυχαίνουμε λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της Ημαθίας ευχαρίστησαν τον Κώστα Καλαϊτζίδη για το έργο και την προσφορά του, τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που πάντα δείχνει σε ζητήματα κοινωνικής υποστήριξης και φιλανθρωπίας. Παράλληλα δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν το σπουδαίο και πολύτιμο έργο τους, με την ίδια συνέπεια που εργάστηκαν και στις προηγούμενες περιόδους και με την παρόμοια αγαστή συνεργασία με την πλευρά της Αντιπεριφέρειας και του Κώστα Καλαϊτζίδη.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας