Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής: Η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τη δέσμευσή της για διαφάνεια στην ΕΥΠ Κύριο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής: Η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τη δέσμευσή της για διαφάνεια στην ΕΥΠ

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ  προς κύρωση στη Βουλή με την οποία ενισχύονται οι μηχανισμοί εσωτερικής και κοινοβουλευτικής εποπτείας της ΕΥΠ, για την αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων στη στάθμιση των αιτημάτων άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας».

 

Αυτό υπογράμμισε στην ομιλία του από το Βήμα της Βουλής επί της σχετικής χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επισημαίνοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ οφείλει να ισορροπεί πάντα σε ένα λεπτό σκοινί, που ενώνει δύο ύψιστα δημόσια αγαθά, την προστασία της εθνικής ασφάλειας και την προστασία της ιδιωτικότητας.

 

Ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι η εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όχι μόνο διευρύνει τις αρμοδιότητες της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της οποίας πλέον θα απαιτείται η γνωμοδότηση επί του προσώπου του Διοικητή της ΕΥΠ ενώ μέχρι σήμερα αυτή επαφίετο στο χέρι της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και επαναφέρει την πρόβλεψη για παραπομπή των αιτημάτων άρσης απορρήτου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, εισάγοντας έτσι ένα διπλό πλέον εισαγγελικό φίλτρο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει το 2018.

 

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης ανέφερε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πιστός στη δέσμευσή του για διασφάλιση των αναγκαίων δικλείδων που θα εξαλείφουν τις παθογένειες της ΕΥΠ, χωρίς όμως να θέτουν σε κίνδυνο τον άκρως ευαίσθητο τρόπο λειτουργίας της, προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα τη διασφαλίζουν, ως συνέχεια της ανάληψης της αναλογούσας πολιτικής ευθύνης και των σαρωτικών αλλαγών που ακολούθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην ΕΥΠ, για ένα ζήτημα όχι νομιμότητας αλλά πολιτικής δεοντολογίας.

 

Επέρριψε δε ευθύνες στην Αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στην Αξιωματική για το γεγονός ότι προσπαθεί απεγνωσμένα, εξ αιτίας της απόλυτης πενίας προτάσεων για την χώρα, να δημιουργήσει ατζέντα γαντζωμένη από την υπόθεση της νόμιμης, πλην όμως άστοχης, συνακρόασης από την ΕΥΠ στο κινητό τηλέφωνο του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και να εργαλειοποιήσει με τρόπο κυνικό ένα υπηρεσιακό και διοικητικό κενό στη λειτουργία της υπηρεσίας.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσαβδαρίδης, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά κατώτερος των περιστάσεων καθώς όχι μόνο δεν κατέθεσε καμία πρόταση για τη διαφάνεια της ΕΥΠ αλλά και γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που είχε ψηφίσει με τον τότε Ποινικό Κώδικα την υποβάθμιση από κακούργημα σε πλημμέλημα της υποκλοπής των επικοινωνιών και τη χρήση των προϊόντων της.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας