ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός που ψεύδεται όπως αναπνέει Κύριο

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός που ψεύδεται όπως αναπνέει

Πρέπει να έχεις περίσσιο θράσος ώστε να κατηγορείς ως άχρηστους και ανεπρόκοπους την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκηπου στην μνημονιακή περίοδο παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά ένα σύστημα υγείας με διαλυμένη την ΠΦΥ και με πλήρη κατάρρευση των νοσοκομείων αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης, των προμηθειών και των εργολάβων καθαριότητας και το οδήγησαν στην ανάταξη του. Πόσο ψεύδεται ο υπουργός όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν ανίκανος να ολοκληρώσει το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου όταν το παρέδωσε στο 80% του συνόλου ενώ γνωρίζει τα εμπόδια που έβαζε η περιφέρεια με τις καθυστερήσεις στην εγκριση κονδυλίων και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο εργολάβος με τις τράπεζες;

 

Ποιος είναι όμως ο Αδωνις Γεωργιάδης;

 

Είναι αυτός που σαν υπουργός υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά ωρυόταν μπροστά στις κάμερες ότι δεν θα του πάρει την δόξα η τρόικα και θα απολύσει ιατρικό προσωπικό.

Είναι αυτός που σε μια νύχτα έκλεισε όλες τις δομές της ΠΦΥ(ΙΚΑ) και απέλυσε 3000 γιατρούς μόνιμους και αορίστου χρόνου χωρίς καμία αποζημίωση.

Είναι αυτός και η κυβέρνηση του που παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νοσοκομεία υπό κατάρρευση με χρέη 900εκ.και που παραδόθηκαν μεταμε πλεόνασμα 350εκ.

Είναι αυτός που έκλεισε νοσοκομεία ως μη χρειαζούμενα.

 

Τι έκανε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

-Έδωσε πρόσβαση στο σύστημα υγείας 2.500.000 εκ. ανασφάλιστων πολιτών που είχαν την δυνατότητα αναγραφής φαρμάκων και εξετάσεων και σε ιδιωτικά ιατρεία.

-Διέγραψε τα χρέη των πολιτών προς τα νοσοκομεία

-Συνέβαλε στην πάταξη της κακοδιαχείρισης, των προμηθειών και εξυγίανε τα οικονομικά των νοσοκομείων.

-Αύξησε σε μνημονιακή περίοδο την κρατική επιχορήγηση στην υγεία

-Έκανε χιλιάδες προσλήψεις

-Ξεκίνησε η ΠΦΥ με την δημιουργία των ΤΟΜΥ και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού παρά την υπονόμευση από την ΝΔ που τις χαρακτήρισε σοβιετοποίηση του συστήματος υγείας.

 

Και επειδή το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του Άδωνι Γεωργιάδη μας κατηγορεί ότι έχουμε το θράσος να καταγγείλουμε την ΝΔ ότι θέλει να διαλύσει το Εθνικό σύστημα υγείας.

 

Όμως πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε ο νόμος που επιφέρει τεκτονικές αλλαγές σε βάρος του ΕΣΥ και οδηγεί τους πολίτες να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη τους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή λύση στα όποια προβλήματα της υγείας τους.

 

Η κατάργηση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που θεσπίστηκαν με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ με κύριο στοιχείο την άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με την δυνατότητα να εργάζονται στο ΕΣΥ ιδιώτες γιατροί οδηγεί σε μια αντίληψη πάρεργου που συμβάλει στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

 

Ενώ η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή από τους πολίτες σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης τινάζει στον αέρα τα εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας και ανοίγει τον δρόμο για την απόλυτη απαξίωση του χαρακτήρα των Δημόσιων νοσοκομείων.

 

Η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας δεν είναι πρόοδος αλλά βαθιά οπισθοδρόμηση στα πέτρινα χρόνια όπου η πρόσβαση στο σύστημα υγείας ήταν συνυφασμένη με την οικονομική κατάσταση του ασθενούς.

 

Όμως το ψέμα κ. Γεωργιάδη έχει κοντά ποδάρια και σύντομα θα το αντιληφθείτε.

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας