Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ - Nέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης - Δείτε τι ψήφισε η Ημαθία Κύριο

Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ - Nέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης - Δείτε τι ψήφισε η Ημαθία

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατώντας με θριαμβευτικό τρόπο της αντιπάλου του, Έφης Αχτσιόγλου.

 

Μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Ψήφισαν περίπου 135 χιλιάδες μέλη.

 

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος, με τον Σωκράτη Φάμελλο και την Όλγα Γεροβασίλη να τον υποδέχονται.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακούστηκε να λέει στον Σωκράτη Φάμελλο ότι «έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας».

 

Ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με διαφορά 13,38%, λαμβάνοντας, με καταμετρημένο το 75%, 56.461 ψήφους, και ποσοστό 56,69%, έναντι 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31% της αντιπάλου του.

 

Ο νεοεισελθείς στην πολιτική Στέφανος Κασσελάκης, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και κύμα αντιπαραθέσεων εντός του κόμματος, επελέγη από 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

“Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. “Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας” σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

 

 

Τα αποτελέσματα στους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας είχαν ως εξής:

 

1) ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ 587
2) ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 583

 

ΨΗΦΙΣΑΝ 1.189
ΕΓΚΥΡΑ 1170
ΑΚΥΡΑ 12
ΛΕΥΚΑ 7

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας