Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Πάνω από 400.000 μη μισθωτοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη. Υπογραφή: Kυβέρνηση Ν.Δ. Κύριο

Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Πάνω από 400.000 μη μισθωτοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη. Υπογραφή: Kυβέρνηση Ν.Δ.

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.»


Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισής


Η Κυβέρνηση αφήνει τους μικροοφειλέτες – μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου 2024, ενώ πέρυσι, που – συμπτωματικά – ήταν προεκλογική χρονιά, χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους είχαν οφειλές με την καταβολή μόνο των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (724 ευρώ για το 90% των μη μισθωτών).


Και τούτο, σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διογκώνοντας ακόμη περαιτέρω το ιδιωτικό χρέος που ξεπερνά πλέον τα 270 δισ. Στην περίπτωση του e-ΕΦΚΑ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 47 δισ. ευρώ και αυξάνονται συνεχώς.


Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφουγκραζόμενο τη ζοφερή αυτή κατάσταση, που απειλεί την κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα δημόσια οικονομικά, θεωρεί ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες. Την συγκεκριμένη πρόταση την έχουμε καταθέσει επανειλημμένα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση, πάντα γενναιόδωρη στα κερδοσκοπικά funds και στους servicers αλλά φειδωλή στους μικρομεσαίους και αδύναμους, την αγνόησε.


Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει με προτάσεις στη βιώσιμη συνολική λύση του ιδιωτικού χρέους, στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών – οφειλετών, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Το «κοινωνικό πρόσωπο» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλείται σε στημένες επικοινωνιακές φιέστες. Επί της ουσίας, όπως απέδειξε και με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχουν τεθεί υπό διωγμό.

 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Διεύθυνση: Κονίτσης 29, Βέροια
Επικοινωνία:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας