Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Ανεβάζει στροφές το Κίνημα Αλλαγής Κύριο

Ο Νίκος  Ανδρουλάκης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Ανεβάζει στροφές το Κίνημα Αλλαγής

Ξεκίνησε ο κύκλος περιοδειών σε όλη την Ελλάδα με πρώτο κεντρικό «σταθμό» την Ημαθία για το Κίνημα Αλλαγής και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με φόντο
το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον προσεχή Μάη και στόχο την επιβεβαίωση της δημοσκοπικής δυναμικής στις εθνικές κάλπες.

 

Η «γραμμή» που επιλέγει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι δημόσιες παρεμβάσεις του να παρουσιάζουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης άνοιξε σήμερα τον κύκλο των περιοδειών από την Κουλούρα όπου είχε συνάντηση με αγρότες και μεταποιητές της Ημαθίας, οι οποίοι εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές στην παραγωγή τους αλλά και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να επιβληθεί πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής «για να αντέξουν οι αγρότες».

 

«Η ενεργειακή κρίση δεν αφορά μόνο τους αγρότες στην Ημαθία αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε τα τιμολόγια να είναι χαμηλότερα. Να αντέξουν οι αγρότες, να αντέξει η ανταγωνιστικότητά τους».

 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επισήμανε την «κυβερνητική ατολμία», όπως είπε, «να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης καταναλωτών και επιχειρήσεων και επιβολής φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, κάτι που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πρόσφατα η Ιταλία, ήδη υιοθετούν».

 

«Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν αρκούν. Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικό περιθώριο να πάρει μέτρα, που αναλογικά παίρνουν και άλλες χώρες της Ευρώπης είναι γιατί την περίοδο της πανδημίας έκανε μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επέκταση της τάξης των 43 δισεκατομμυρίων, που όμως δεν έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα».

 

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια όπου συνάντησε μέλη και φίλους του Κινήματος και δέχθηκε ερωτήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου έκανε αναλυτική αναφορά για τα ζητήματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα συμπράξει με έναν από τους δυο σε περίπτωση που μετά τις επόμενες εκλογές δεν μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία ομιλία στη Βέροια και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Ελιά.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας