Ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στις δομές Βέροιας και Αλεξάνδρειας Κύριο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στις δομές Βέροιας και Αλεξάνδρειας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας συνόδευσε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νομό Ημαθίας. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφτηκαν τις δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων, Βέροιας και Αλεξάνδρειας, προκειμένου να έχουν άμεση εικόνα της οργανωτικής λειτουργίας και των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι χώροι.

 

Επίσης, στην Αλεξάνδρεια υλοποιήθηκε και σύσκεψη επιτελικών στελεχών. Η δομή της Αλεξάνδρειας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περί τα 547 άτομα και απασχολούνται 53 εργαζόμενοι, ενώ είναι σημαντικό πως πλέον οι αιτούντες άσυλο μπορούν να εργάζονται, και επομένως με αυτό τον τρόπο να απασχολούνται στο χρόνο φιλοξενίας τους.

 

Στη δομή της Βέροιας, όπου απασχολούνται περίπου 36 εργαζόμενοι, περιηγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που ανακύπτουν σε σχέση με τη λειτουργία της δομής.

 

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε πως ήταν σημαντική η προσωπική παρουσία του Υπουργού, ώστε να έχει πραγματική εικόνα της κατάστασης στις δομές. Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν δραστική μείωση στις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, χάρη και στην αυστηρή επιτήρηση που εφαρμόζουμε στα σύνορά μας, πάντα με πλήρη σεβασμό και εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας