Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρεμβαίνει για το πρόβλημα με το ίντερνετ στο Κλειδί Ημαθίας Κύριο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρεμβαίνει για το πρόβλημα με το ίντερνετ στο Κλειδί Ημαθίας

Λύση σε ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, Κλειδί Ημαθίας, δίνεται μετά από πολλά χρόνια. Όπως είναι γνωστό, η περιοχή έχει πολύ χαμηλής ταχύτητας ίντερνετ και μάλιστα σε μερικά σημεία, οι κάτοικοι δεν έχουν σχεδόν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι συνέπειες στην καθημερινότητα ήταν πολλές και δυσμενείς για τους κατοίκους, αφού συχνά δεν είχαν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να καταθέσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις, όπως για παράδειγμα για προκηρύξεις, και για ηλεκτρονικά ραντεβού στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

Έπειτα από παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωσή του από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, λύνεται το πρόβλημα αυτό, που ταλανίζει πολύ τους κατοίκους του Κλειδιού.

 

Συγκεκριμένα, το Κλειδί Ημαθίας έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό του έργου “Ultrafast Broadband (UFBB)” που στοχεύει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών υπερ-υψηλών ταχυτήτων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή ευρυζωνικών δικτύων που μπορούν να υποστηρίξουν ταχύτητες download άνω των 100 Mbps, σε περιοχές όπου προς το παρόν δεν υπάρχει δίκτυο πρόσβασης επόμενης γενιάς (NGA). Η περιοχή του Κλειδιού εντάσσεται, λοιπόν, στο έργο αυτό και υπάγεται στο LOT 6.

 

Για άλλη μία φορά, ο Τάσος Μπαρτζώκας αποδεικνύει, ότι η ανταπόκρισή του στις ανάγκες των κατοίκων της Ημαθίας δεν είναι απλώς υπόσχεση, αλλά καθημερινή δέσμευση, μάχη και προσήλωση.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας