Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών με σοβαρές παθήσεις και αναπηρία Κύριο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών με σοβαρές παθήσεις και αναπηρία

Με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά να αλλάξει το αναχρονιστικό πλαίσιο που αφορά στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που έχουν διαγνωστεί με σοβαρές, χρόνιες παθήσεις, ή ακόμα περισσότερο, που έχουν σοβαρή αναπηρία.

 

 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επισημαίνει, πως αυτή τη στιγμή οι κατά προτεραιότητα μεταθέσεις για αυτούς τους εκπαιδευτικούς αφορούν μόνο συγκεκριμένες παθήσεις, ενώ με αυτό τον τρόπο αποκλείονται κάποιοι εκπαιδευτικοί ακόμα και με ποσοστό αναπηρίας πολύ υψηλότερο του 67%. Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο Τάσος Μπαρτζώκας, με τα υπάρχοντα δεδομένα, παρατηρείται αντιφατική μεταχείριση στην περίπτωση των μεταθέσεων σε σχέση με τις αποσπάσεις, αφού οι εκπαιδευτικοί μετατίθενται κατά προτεραιότητα μόνο εάν πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά αντίθετα για τις αποσπάσεις τους αρκεί το ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

 

 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποδεδειγμένη προσήλωση της Κυβέρνησης προς πολιτικές που αποδεικνύουν τον έμπρακτο σεβασμό μας στα άτομα με αναπηρία, και στην ανάγκη η κοινωνία μας και το Κράτος να δείξουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους προς τους εκπαιδευτικούς που είναι οι ίδιοι χρόνια πάσχοντες.

 

 

Και φυσικά, δήλωσε την αδιαμφισβήτητη στήριξή του προς τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ που καθημερινά με αυταπάρνηση και ενάντια σε όλες τις δυσκολίες, ασκούν τα εκπαιδευτικά καθήκοντά τους στα σχολεία όλης της χώρας.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας