Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε  το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», που εδρεύει στη Βέροια, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (5/3) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, να ενημερωθεί για προβλήματα που έχουν και να ξεναγηθεί στον χώρο φιλοξενίας του.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΡΑΣΜΟΣ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ευχαρίστησαν για παλαιότερες πρωτοβουλίες τις οποίες στήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος. O Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του Συλλόγου καθώς στοχεύει στην ενδυνάμωση – συμμετοχή των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενεργοποίηση ιδιαίτερα των νέων. Στις ημέρες της οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο εθελοντισμός, η συλλογική εργασία, η προσωρινή φιλοξενία ατόμων που έχουν άμεση ανάγκη και βρίσκονται σε κίνδυνο και η στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη κάθε ηλικίας, φυλής, θρησκείας, ατόμων όλων των κοινωνικών αντιλήψεων χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η κοινωνική συνοχή, η αλληλοβοήθεια, οι δομές κοινωνικής στήριξης και αλληλοβοήθειας έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που διέπουν την χώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση η συνεισφορά του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς στην ουσία παρέχει υποστήριξη σε τομείς που το κράτος αδυνατεί να συμβάλλει, όπως θα έπρεπε κανονικά να κάνει ένα σύγχρονο κράτος όπου οι τομείς κοινωνικής πολιτικής θα έπρεπε να βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΡΑΣΜΟΣ συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε επικοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την προώθηση του σημαντικού κοινωνικού έργου που επιτελούν.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας