Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ...Αν οι δημότες που εκλέγουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν ειναι θύματα αλλά συνεργοί ΤΟΤΕ οι πρόεδροι που τους είχαν στην γωνία χωρίς καν *ξεροκόμματο* τι είναι; Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ...Αν οι δημότες που εκλέγουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν ειναι θύματα αλλά συνεργοί ΤΟΤΕ οι πρόεδροι που τους είχαν στην γωνία χωρίς καν *ξεροκόμματο* τι είναι; Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ...

 

--- Τις μέρες αυτές εξελισσονται επικοινωνιακά δύο πράγματα.


Το ένα αφορά την ονοματολογία και τις ανακοινώσεις υποψηφίων και πιθανών υποψηφίων που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτήσουν τους Συνδυασμούς που τελικά θα πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές.


Το άλλο αφορά την συμμετοχή σε αυτά ΟΣΩΝ λειτούργησαν συμμετέχοντας ήδη ως εκλεγμένοι πρόεδροι κοινοτητων τα περασμένα χρόνια.


Τα πράγματα γι αυτούς δυσκόλεψαν καθώς δεν μπορούν να επικαλεστούν το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ αφου είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε λίστα υποψηφίου ΔΗΜΑΡΧΟΥ και γίνονται απείρως δυσκολότερα σε οσους ,ανα την Ελλάδα, διαλέξουν εν ενεργεία δήμαρχο!!


---Αν οι δημότες που εκλέγουν ξανά και ξανά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν ειναι θύματα αλλά συνεργοί ΤΟΤΕ οι προεδροι που τους είχαν στην γωνία χωρίς καν *ξεροκομματο* τι είναι?????


Φυσικά ευθύνονται και οι ιδιοι αφού χωρις γνώση ενίοτε γνώμη ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει και αυτό πρέπει ειδικά να αφορά όσους συντάσσονται με αυτους που τους κρατούσαν απαξιωμενους!!


Συμφωνα με το άρθρο 82 του νομου 3852/10 οι αρμοδιότητες του προέδρου της Τοπικης Κοινότητας, μεταξύ άλλων είναι να μεριμνά:


1) για το δίκτυο των δρομων, ακόμα και των αγροτικών
2) την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων
3)ζημιες στα δίκτυα υδρευσης και αποχέτευσης
4) φωτισμο του χωριού
5) ασφαλεια στις παιδικές χαρές
6) ευταξια κοιμητηρίων
7) πρόληψη πυρκαγιών
8)προστασία δημοτικής περιουσίας
9) εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που αφορούν το χωριό ( υποψη ότι αν δεν υπάρχει *γνώμη* η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυρη)
και το κυριότερο
10) επειδή πολλά απο αυτά απαιτούν χρήματα ΕΝΕΡΓΕΙ πληρωμές νε το σύστημα της ΠΑΓΙΑΣ Προκαταβολής.


Δηλαδή ο νόμος πριβλεπει ο πρόεδρος να διαχειρίζεται ένα μικρό ποσό με απόδοση λογαριασμού στο τέλος κάθε χρόνου.


Εγινε αυτό???


ΟΧΙ!!!


Γιατι???


Το προφανές είναι ότι αν τα εκαναν αυτά οι προεδροι , οι δήμαρχοι θα έχαναν ψηφαλακια, αφού οι μισοί και περισσότεροι προεδροι δεν ήταν *δικοί τους* και έτσι η επιλογή ήταν ούτε δραχμή στον Πρόεδρο , αλλά μαζί με την απαξίωση του προέδρου ηρθε και η κατάντια του χωριού!!


Τιθεται συνεπώς ένα ζήτημα εμπιστοσύνης στα πρόσωπα των προέδρων οι οποίοι για να εκλεγούν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο είχαν την εμπιστοσύνη των συγχωριανών τους , αλλά ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, δεν είχαν τβν εμπιστοσύνη των δημάρχων!!!!!
Ετσιομως μεγάλωσε η απόσταση του Δημαρχείου με τα χωριά.


Για να μικρύνει προφανώς αυτή η απόσταση επιλεχτηκε η διακριτική *εξυπηρέτηση* ΟΣΩΝ εξ των προέδρων δήλωσαν υποταγή και συμπόρευση με το μοίρασμα επί προσωπικού χαρίσματα στους κάδους ή στο καθάρισμα εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.


Εδώ η κατάντια αφορά τους τοπικούς γιατι εξαφανίζουν τα δίκια των προέδρων που απαξιώθηκαν..και μέσα σ' αυτούς ήταν και οι ίδιοι!!!!!


Φυσικά ο κανονικός άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του , αλλά μερικές φορές στο όνομα των εντυπώσεων θυσιάζουμε και την ψυχή μας , αν έχουμε!!!!!!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας