Ωρα προέδρου στη Νέα Δημοκρατία - Kάλπες έως τις 7μμ

Ωρα προέδρου στη Νέα Δημοκρατία - Kάλπες έως τις 7μμ

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης ήρθε για τη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία

στιγμή. Η εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ. Μάλιστα, αυτή τη φορά- προκειμένου να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις του πρώτου γύρου εξαιτίας της χρήσης fax, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές θα μπορούν να στείλουν το πρακτικό της ψηφοφορίας και με email.

Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο έχουν οι 404.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πληρώνουν αντίτυπο ή να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα μειώσει σημαντικά και την αναμονή στις ουρές.

Καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ο αριθμός των ψηψοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες, όπως και κυρίως το αν ανάμεσά τους θα είναι εκείνοι που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%. Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του. Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, κλείνοντας, όμως, το μάτι στον κ. Μητσοτάκη.

Στα τελευταία μηνύματα των δύο υποψηφίων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι από τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι: «Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη ΝΔ πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι μία. Είναι κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο», έγραψε.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του ζήτησε την ψήφο των πολιτών με μήνυμά του, στο οποίο υπάρχει ο τίτλος «ψηφίζουμε Πρωθυπουργό». «Ζητώ την ψήφο σου για να κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Πάντως και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να υπηρετεί τις “παρακαταθήκες" του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ναι είμαι χρήσιμος στη χώρα μου για να διαφυλάξω την ευρωπαϊκή της πορεία».

 

iefimerida.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας