Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ με… αέρα ενότητας και ανανέωσης και με ομιλία Θεοχαρόπουλου Κύριο

Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ με… αέρα ενότητας και ανανέωσης και με ομιλία Θεοχαρόπουλου

Διήμερη συνδιάσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η Δημοκρατική Αριστερά όπου Πρόεδρος της είναι ο Ημαθιώτης Βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πέρα από την ομιλία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στην έναρξη απηυθύναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Νίκος Διακουλάκης, οι δύο δηλαδή εταίροι της ΔΗΜΑΡ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Κατά γενική κοινή ομολογία, η Συνδιάσκεψη ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με αποφάσεις συγκεκριμένες για βαθιές αλλαγές και τομές σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως προσφυγικό, ασφαλιστικό, φορολογικό, ανεργία, αγροτική ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση.
Σύμφωνα με την απόφαση «Η ισχυρή σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοκρατική Αριστερά, θα συμβάλλει στην συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Η προγραμματική συνδιάσκεψη που δρομολογείται από την Δημοκρατική Συμπαράταξη για τον Μάιο είναι ένας σημαντικός σταθμός για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο σχήμα».
Μάλιστα, στη διήμερη Πανελλαδική συνδιάσκεψη έδωσαν το «παρών» πολλοί πρώην Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και περίπου 350 στελέχη του κόμματος, από όλη την Ελλάδα, ενώ πολυάριθμη ήταν η εκπροσώπηση και από την Ημαθία. Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στη συνδιάσκεψη ήταν οι πρώην Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, Θωμάς Ψύρρας, Νίκος Τσούκαλης και ο Γιάννης Πανούσης. Με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Πανούση μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε διεξοδική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις. Στην διήμερη συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν επίσης από το ΠΑΣΟΚ, εκτός της Φώφης Γεννηματά και οι:

Γραμματέας τη Κ.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας, Νίκος Σαλλαγιάννης, Γιάννης Έξαρχος, Θάνος Μωραϊτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης. Από τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία παραβρέθηκαν και οι Γιάννης Τούντας και Παύλος Αθανασόπουλος. Από το ΚΙΔΗΣΟ παραβρέθηκαν οι Φίλιππος Σαχινίδης και Χάρης Καστανίδης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας