Παρέμβαση Τάσου Μπαρτζώκα:Η κατάρρευση του συστήματος υγείας Κύριο

Παρέμβαση Τάσου Μπαρτζώκα:Η κατάρρευση του συστήματος υγείας

Σήμερα οι πολίτες βιώνουν με το χειρότερο τρόπο την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας. Συνεχίζουν ακόμη πιο έντονα τις θυσίες τους, πληρώνοντας

υπέρογκους φόρους και εισφορές, χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα σε ένα από τα βασικότερα αγαθά, αυτό της υγείας. Η αναμονή για βασικές εξετάσεις, αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού είναι πολύμηνη, θέτοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, στερούμενοι αναγκαίων υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και προσωπικού. Οι φωνές απόγνωσης, προς το αρμόδιο Υπουργείο, φαίνεται να μην εισακούγονται, με έναν Υπουργό, που τα βλέπει «όλα καλά».

Ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, κάθε πολίτης, νιώθει και είναι ανυπεράσπιστος, ενώ παράλληλα αναγκάζεται σε πρόσθετες αιματηρές δαπάνες, για περίθαλψη που η Πολιτεία οφείλει να παρέχει. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι γιατροί, λαμπρά μυαλά, μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Το σύστημα υγείας πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε όλα τα επίπεδα, με όρους κοινωνικής ευαισθησίας. Στο επίκεντρο θα πρέπει να είναι ο ασθενής και η υγεία των πολιτών και πρωταγωνιστές το ιατρικό προσωπικό και οι νοσηλευτές.

Κι επειδή για όλα αυτά, οι Κυβερνητικές φωνές αρκούνται μόνο σε κριτική για το παρελθόν, με μια νοοτροπία παρωχημένη, είναι ώρα να καταλάβουν ότι διανύουν ήδη το τρίτο έτος διακυβέρνησης της Χώρας. Ας κυβερνήσουν, κι ας αφήσουν την κριτική. Το σύστημα υγείας καταρρέει. Τα προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις. Η κοινωνία δεν μπορεί να τους περιμένει. Οι ζωές των πολιτών είναι σημαντικότερες από τους κομματικούς τακτικισμούς.

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας