Προαναγγελία Τζιτζικώστα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 Κύριο

Προαναγγελία Τζιτζικώστα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Πολιτικό μήνυμα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, όπου παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της Περιφέρειας για το 2017.
«Εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον. Δεν διστάζουμε να σηκώνουμε το βάρος και το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβαμε. Για το λόγο αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με όραμα και σχέδιο, να συνεχίσουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" είπε: «Σε μία κανονική χώρα, σε μία χώρα που το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να βελτιώνεται διαρκώς, να εκσυγχρονίζεται, να γίνεται πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα είχαν καταγράψει τα ζητήματα και τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει».

Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι μετά την κινητοποίηση της Περιφέρειας, αναξιοποίητοι πόροι, ύψους 2,85 εκ. ευρώ, θα διατεθούν για την ένταξη επιλαχόντων στο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία.

Αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας ως επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των περιφερειών σε όλη την Ευρώπη σε απορρόφηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εξάλλου, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για την έγκριση αίτησης της Περιφέρειας, ώστε να εκτελεστεί, μέσω ΣΔΙΤ, το σχέδιο αναβάθμισης, αντικατάστασης και διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των δρόμων ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο της κτίριο, γνωστοποίησε ότι μέχρι σήμερα από τη διαδικασία αυτή εξοικονομήθηκαν 346.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια θα εξοικονομεί 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε, μεταξύ άλλων, ότι προχώρησαν οι μελέτες για την αναμόρφωση του δυτικού παραλιακού θαλάσσιου μετώπου, ενώ έγιναν συστηματικοί έλεγχοι και αυτοψίες σε όλες τις μονάδες επεξεργασίες βιομηχανικών λυμάτων για τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας τους. Χαρακτήρισε, τέλος, καταλύτη για το νέο σύγχρονο πρόσωπο της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης τη στρατηγική της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, το ΤΕΕ και τους Δήμους Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας- Χορτιάτη.

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", ο Γιάννης Ανδρίτσος έκανε λόγο για απολογισμό αριθμών και όχι σκοπών και αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι υπόλοιπο παλαιότερων παρεμβάσεων, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της γεωθερμίας στον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε ελλιπή τον φωτισμό στον οδικό κόμβο της Πέλλας.

του Γιώργου Αγγελόπουλου

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας