ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας: H περιοδεία της Ρένας Δούρου στην Ημαθία Κύριο

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας: H περιοδεία της Ρένας Δούρου στην Ημαθία

Η Ρένα Δούρου μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ περιόδευσε στην Ημαθία από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας της συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαιτζίδη, τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη , τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα, τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Στ. Δελιόπουλο, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κώστα Καλδάρα, τους πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Με την εμπειρία της ως Περιφερειάρχης συζήτησε με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέδειξε τα προβλήματα των πολιτών της Ημαθίας.

Πραγματοποίησε επίσης μια σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Φώτη Καραβασίλη και τα μέλη του συλλόγου. Επισκέφθηκε τις κοινωνικές δομές φροντίδας και αλληλεγγύης : “ Τα παιδιά της άνοιξης” και το δημιουργικό εργαστήρι για τα ενήλικα ΑμεΑ “Υφάδι”, τη Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτη Φανιάδη, ο οποίος ανέδειξε τα αιτήματα για τη διάσωση και την εξέλιξη του σπάνιου και παγκόσμιου ενδιαφέροντος υλικού της Βιβλιοθήκης. Στις επισκέψεις προστέθηκε και η κοινότητα Αγίου Γεωργίου όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο της κοινότητας Μαίρη Παπαδοπούλου.

Στο τριήμερο αυτό η Ρένα Δούρου μαζί με τις εκπροσώπους της Ν.Ε. και γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε με γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου της Βέροιας, γυναίκες εκπαιδευτικούς της α’βαθμιας, β’βάθμιας και γ’βαθμιας εκπαίδευσης και με συλλογικότητες όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, τον Σύλλογο για την Μέριμνα ατόμων με Αυτισμό ΜΑμΑ, τον σύλλογο Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Ημαθίας και τον Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος” .

Με κοινό παρανομαστή τη γυναικεία οπτική συζητήθηκαν και συντέθηκαν απόψεις για τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας σήμερα και τις πιέσεις που υφίστανται , τις δυσκολίες στον επαγγελματικό της χώρο, τα έμφυλα στερεότυπα, τις έμφυλες διακρίσεις καθώς για τις διακρίσεις των ανθρώπων με αναπηρία . Διεκδικούμε και θα διεκδικούμε πάντα ισοτιμία όλων των ανθρώπων και ίση πρόσβαση τους σε κάθε έκφανση της ζωής.

Η περιοδεία της Ρένας Δούρου ολοκληρώθηκε με την συνάντηση της με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, τονίζοντας ότι: “Η Ημαθία είναι η Ιφιγένεια στο βωμό των ιδεοληπτικών πολιτικών και του μεγαλοϊδεατισμού της επικίνδυνης πολιτικής Μητσοτάκη ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ πιστεύει στην δυναμική μιας πραγματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης, με πραγματικές αποκεντρωμένες πολιτικές για να γίνουν οι πόλεις και οι περιφέρειες παράγοντες προόδου και ευημερίας, περιορισμού των ανισοτήτων, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών.

Γραφείο Τύπου / Θεματική Ενημέρωσης

της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

 

Δούρου συνέντευξη τύπου

 

d2

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας