ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΟΦΩΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΟΦΩΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συναντήσεις με φορείς του νομού είχαν οι βουλευτές, Ουρσουζίδης Γιώργος, Αντωνίου Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω και ο

συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κωστόπουλος Τάσος, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στην Αλεξάνδρεια το πρωί του Σαββάτου οι βουλευτές Αντωνίου Χρήστος και Ουρσουζίδης Γιώργος συναντήθηκαν με το Δ.Σ Συλλόγου Βλαχόφωνων εκ Ρουμανίας του Συνοικισμού Αγ. Γεωργίου.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την στέγαση του Συλλόγου , την νομιμοποίηση των οικοπέδων στο συνοικισμό και τέλος τα προβλήματα που συναντούν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με το κοινωνικό επίδομα Αλληλεγγύης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της στέγασης τόνισαν προς το ΔΣ ότι θα πρέπει να βρεθεί πρώτα το οικόπεδο, ώστε μετά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειεςγια την εγκατάσταση κοντέινερ ή κάποιο άλλο προκατασκευασμένο οίκημα. Για την νομιμοποίηση των οικοπέδων ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου ότι προωθείται νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τα οικόπεδα και τα κτίσματα που βρίσκονται σ΄αυτά.
Επίσης ενημέρωσαν ότι προωθούνται έργα σε συνοικισμούς ευπαθών ομάδων όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ καθώς και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων.
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κίτσας Λευτέρης, ο γραμματέας Βασιλείου Παναγιώτης και οι Μαρτσέλος Ηλίας, Μπουκλάς Κυριάκος, Κίτσας Αντώνης.

ΒΕΡΟΙΑ
Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης και Αντωνίου είχαν συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό , ο δανεισμός από τις τράπεζες και η μείωση του εισοδήματος των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους και την αντίθεσή τους ιδιαίτερα στο θέμα του φορολογικού, το οποίο τόνισαν ότι είναι άδικο και τους οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.
ΟΙ βουλευτές δήλωσαν την συμπαράστασή τους και τόνισαν ότι μέχρι το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει κάτι που θα αλλάξει την οικονομική πολιτική. Παρ΄όλα αυτά όμως επεσήμαναν ότι , όταν η χώρα μπει στην ποσοτική χαλάρωση, τότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά και η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

Επίσης τόνισαν προς το ΔΣ ότι παρ΄όλη την δυσμενή οικονομική κατάσταση έχουν γίνει θετικά βήματα, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, όπως η σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα, η αποποινικοποίηση των οφειλών προς ΔΟΥκαι ταμεία και η υγειονομική περίθαλψη 2.500.000 ανασφάλιστων.
Επίσης τόνισαν ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που προωθείται από την κυβέρνηση θα δώσει οικονομική ανάσα σε χιλιάδες βιώσιμες επιχειρήσεις.
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ζιώγας Θωμάς και τα μέλη του Δ.Σ , Παπάς Γρηγόρης, Δακόπουλος Γιώργος και Ζευγαρόπουλος Βασίλης

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας