Συνδεδεμένες ενισχύσεις για τις καλλιέργειες καλαμποκιού και βάμβακος και άρδευση στην ατζέντα της συνάντησης Τσαβδαρίδη με Σταμενίτη Κύριο

Συνδεδεμένες ενισχύσεις για τις καλλιέργειες καλαμποκιού και βάμβακος και άρδευση στην ατζέντα της συνάντησης Τσαβδαρίδη με Σταμενίτη

Για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τις καλλιέργειες καλαμποκιού και βάμβακος και για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των αρδευτικών εγκαταστάσεων συζήτησε ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο.

 

Αναφορικά με την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, και σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησης για επίσπευση των πληρωμών που έκανε πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσαβδαρίδης, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι μετά τις δομικές αλλαγές στη Διοίκηση και συνολικά στον Οργανισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παροχή υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν απρόσκοπτα, με αξιοπιστία και διαφάνεια. Στόχος του Υπουργείου είναι το οριστικό πέρασμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη ημέρα, μακριά από τα φαινόμενα αστοχιών και καθυστερήσεων.

 

Όσον δε αφορά στα ζητήματα του εκσυγχρονισμού της άρδευσης που απασχολούν όλους τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας και που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα οποία ο κ. Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικά για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης τόνισε ότι στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2023-2027) η ηγεσία του Υπουργείου έχει προβλέψει να διατεθεί ένα σημαντικό ποσό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων. Στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι η ορθή διαχείριση των υδάτων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων άρδευσης, που όπως τόνισε ο Υφυπουργός, αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας