Τάσος Μπαρτζώκας: «Από το ερώτημα «εμείς οι νέοι θα πάρουμε άραγε σύνταξη;»αφαιρούμε οριστικά το ερωτηματικό! Κύριο

Τάσος Μπαρτζώκας: «Από το ερώτημα «εμείς οι νέοι θα πάρουμε άραγε σύνταξη;»αφαιρούμε οριστικά το ερωτηματικό!

Η σημασία της «ευημερίας του αύριο» και η πολιτική που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη νέα γενιά, η οποία αγωνιά για το «αν θα πάρει ποτέ σύνταξη»ήταν το συμβολικό μήνυμα της τοποθέτησης του Τάσου Μπαρτζώκα, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που εισάγει τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα.


Όπως τόνισε ο Βουλευτής, «με αφετηρία την υψηλή τεχνογνωσία και την ψηφιοποίηση μετατρέπουμε σταδιακά και χωρίς κίνδυνο το σημερινό σύστημα επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, αφήνοντας τη νέα γενιά να κάνει τις επιλογές της».


Ξεκαθάρισε ότι οι αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ανυπόστατες, καθώς προβλέπεται ρητά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ούτε για τις μελλοντικές ούτε για τις υφιστάμενες συντάξεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαν μια ακόμα«μητέρα των μαχών», γιατί η Αντιπολίτευση αντί να επενδύσει στο αύριο, επενδύει στοναιώνιο ύπνο των ιδεολογικών καθηλώσεων.Εμείς αλλάζουμετοασφαλιστικό υπόδειγμα, η Αντιπολίτευση μένειστο αντι-παράδειγμα».


Ο Τάσος Μπαρτζώκας απάντησε σε αυστηρό τόνοκαι στις απαξιωτικές αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Ελληνικό Ναυτικό έχει αντιδράσει με υπεύθυνο τρόπο, με υπεύθυνη στάση. Οι δηλώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις άφηναν το “ OrucReis” να κάνει κρουαζιέρα είναι απαράδεκτες και δεν τιμάει κανέναν μας να ακούγονται αυτά μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο»

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

https://www.youtube.com/watch?v=cRiY_bPaaJM

Ο σύνδεσμος με το απόσπασματης αυστηρής απάντησης του Βουλευτή για το Πολεμικό Ναυτικό:

https://www.youtube.com/watch?v=nImAaR8y5ro

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας