Τάσος Μπαρτζώκας: Μια οφειλόμενη απάντηση για το έργο «Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο» στην τέως βουλευτή κ. Καρασαρλίδου

Τάσος Μπαρτζώκας: Μια οφειλόμενη απάντηση για το έργο «Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο» στην τέως βουλευτή κ. Καρασαρλίδου

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό κοινωνικού δικτύου η κ. Καρασαρλίδου με επικρίνει προσωπικά για το μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο «Βεργίνα_Μελίκη_Αιγίνιο», ενώ παράλληλα αναφέρει και διάφορες ανακρίβειες. Μολονότι, δεν επιθυμώ να ακολουθήσω όμοια, ειρωνική στάση απέναντι της, θα ξεκαθαρίσω τα πράγματα, ώστε οι Ημαθιώτες πολίτες να έχουν πλήρη γνώση του ζητήματος.


Το μεγάλο αυτό αρδευτικό έργο, πράγματι, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019, με δαπάνη 2.500.000,00 ευρώ, υπό τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Η κ. Καρασαρλίδου όμως, σκόπιμα, αποφεύγει να μπει στην ουσία του ζητήματος. Διότι τι ακριβώς λέει; Ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την υλοποίηση του. Για ποια δρομολόγηση μιλάμε; Το έργο εντάχθηκε ακριβώς τρεις μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2019, όταν ήταν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει, γεγονός που μας επιτρέπει να κάνουμε λόγο για «επικοινωνιακά τερτίπια», από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Καρασαρλίδου γνώριζαν ότι το έργο ήταν ένα ακόμα «πυροτέχνημα», σε μία απέλπιδα προσπάθεια να στρέψουν προς το μέρος τους την κοινή γνώμη της Ημαθίας. Μια ακόμα υποσχετική, που θα έμενε στα χαρτιά, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε δρομολόγηση ενός έργου σημαίνει: εξασφάλιση πόρων, επαρκής μελετητική ωριμότητα, ανάθεση έργου και κατόπιν, υλοποίηση του.


Επίσης, είναι άξιο απορίας, πώς γίνεται, αν όντως είναι έτσι όπως τα ισχυρίζεται η κ. Καρασαρλίδου, να μην έχει εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα της βουλευτικής της ιδιότητας όντας μέλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση της περί «παγώματος» του έργου από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Διατρέχοντας τον ιστότοπο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εδώ και δύο χρόνια, δεν υπάρχει καμία κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με το ζήτημα, από την κ. Καρασαρλίδου. Το μόνο που θα συναντήσει κάποιος είναι σκόρπιες αναρτήσεις και δηλώσεις. Με άλλα λόγια, η πραγματική πολιτική «πήγε περίπατο» και μας έμεινε η επικοινωνία.


Στο βαθμό που με αφορά, επιμένω μόνο στην ουσία. Το αρδευτικό έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει. Ήδη από τις 14-06-2021, έχω υποβάλλει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό ζητώντας να μου αποσαφηνίσει τον σχεδιασμό για το έργο και το χρονοδιάγραμμα του. Επιπρόσθετα, απευθύνθηκα και στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προκειμένου να βρούμε λύση και να εντάξουμε του έργο σε ΣΔΙΤ, έτσι ώστε να ωριμάσει η μελέτη πιο γρήγορα αλλά και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του. Το ζήτημα το παρακολουθώ στενά, προσπαθώντας με όλα τα μέσα της κοινοβουλευτικής και πολιτικής μου ιδιότητας, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μου.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας