Τάσος Μπαρτζώκας: Να στηρίζουμε με κάθε μέσο, τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας! Πράξεις και ουσία!

Τάσος Μπαρτζώκας: Να στηρίζουμε με κάθε μέσο, τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας! Πράξεις και ουσία!

Με δυναμική παρουσία και συμπαγή επιχειρήματα για την ολοκληρωμένη στήριξη των αγροτών και του ευρύτερου, πρωτογενούς τομέα στον τόπο του, τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας στις πολλαπλές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ.Γεωργαντά, του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Θ. Σκυλακάκη και στελεχών του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη στην Ημαθία, ενόψει και της ΔΕΘ.


Ο Βουλευτής, στη διευρυμένη σύσκεψη των αγροτικών φορέων στη Βέροια, ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για την ανταπόκριση στο κατ επανάληψη αίτημά του για εκ του σύνεγγυς επαφή με τη «ραχοκοκαλιά» του πρωτογενούς τομέα, τους αγρότες, αναφέροντας ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί. Τόνισε ότι οι αγροτικές πολιτικές πρέπει να λαμβάνουν πρωτίστως υπόψιν τις θέσεις και τις προτάσεις των αγροτικών φορέων. Έθεσε, για ακόμα μία φορά, το ζήτημα των αποζημιώσεων από τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα.


Ο Τάσος Μπαρτζώκας έθιξε επίσης τα κορυφαία ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων και των συναντήσεων στην Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα με τους Δημάρχους, τους εκπροσώπους συνεταιρισμών και τους αγρότες και την επίσκεψη σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. Επεσήμανε ότι παραμένει ζητούμενο η διευθέτηση των θεσμικών ζητημάτων που αφορούν τους «εργάτες γης», η ανεπάρκεια αρδευτικών υποδομών που επιβαρύνουν το υδατικό πρόβλημα, άρα και το κόστος παραγωγής, το ενεργειακό κόστος και φυσικά, την ανάγκη για την επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ.


Όπως χαρακτηριστικά είπε στους Υπουργούς κ. Γεωργαντά και κ. Σκυλακάκη, «οι κρίσεις είναι πλέον συστατικό στοιχείο της νέας κανονικότητας και αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές μας πρέπει να κατευθύνονται και στην πρόληψη τους και στη διαχείριση τους, προκειμένου οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενισχύονται όλο και περισσότερο. Οι πολίτες απαιτούν από τη ΝΔ όχι μόνο διαχειριστική επάρκεια, αλλά και ετοιμότητα».


Ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξαντληθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι θεσμικές λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις βροχοπτώσεις, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής της έκταση των ζημιών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει επανειλημμένα μεταφέρει στον Υπουργό την κατάσταση με τις καταστροφές της παραγωγής, διεκδικώντας την αυτονόητη ενίσχυση της Πολιτείας, προς όφελος των συμπολιτών του παραγωγών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας