Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Απέδωσαν καρπούς οι εδώ και καιρό συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα και της Διοίκησης της Βιβλιοθήκης Βέροιας προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με το αίτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας να λάβει ενισχυμένη οικονομική ενίσχυση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

 

Ως γνωστόν, η Βιβλιοθήκη της Βέροιας συνιστά ένα κόσμημα για την πόλη αλλά και ολόκληρη την Ημαθία, καθώς πρόκειται για μία βιβλιοθήκη – πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα, βραβεύτηκε στο παρελθόν από το ίδρυμα "Bill and Melinda Gates" για τη χρήση νέων τεχνολογιών. Για το 2024 η Βιβλιοθήκη κατέθεσε μία αναλυτική πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να αυξηθεί η ετήσια επιχορήγησή της, για να μπορέσει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό.

 

 

Ο Υπουργός, κ. Πιερρακάκης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλησε από την πρώτη στιγμή να ενισχύσει αυτή την πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη, και γι' αυτό αύξησε σημαντικά την επιχορήγηση -από το ποσό των 30.000 ευρώ που ήταν περίπου ετησίως-, στα 55.000 ευρώ!

 

 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαριστεί θερμά τον κ. Υπουργό για την έμπρακτη στήριξη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας που θα την βοηθήσει να συνεχίσει τις καινοτόμες δράσεις της και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες γνώσης στους κατοίκους της Ημαθίας.  

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας