Τι απαντά το προσωπικό του "Βοήθεια στο Σπίτι" ΠΚΜ στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κύριο

Τι απαντά το προσωπικό του "Βοήθεια στο Σπίτι" ΠΚΜ στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

(Ε. Π. Υ. Β. - Κ.Μ.) 15-10-2018
Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών Αρ.Πρωτ.163
" Βοήθεια στο Σπίτι"
Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αναφορά Ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οφείλουμε να απαντήσουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια!
Επικαλείστε τις 3000 θέσεις για το ΒσΣ. Παρόλο που ο αριθμός παραπέμπει στο υφιστάμενο προσωπικό των ΒσΣ πανελλαδικά, η ταύτιση στα νούμερα δεν εγγυάται από μόνη της κ την κάλυψη αυτών των θέσεων από το προσωπικό που ήδη τις στελεχώνει.
Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών στην διυπουργική συνάντηση 2-10-2018 δήλωσε ενώπιον όλων ότι ΔΕΝ θα διασφαλιστεί όλο το υπάρχον προσωπικό με την λύση της προκήρυξης. Άλλωστε οι κανονισμοί στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προϋποθέτουν την υποχρεωτική συμμετοχή ειδικών κατηγοριών, γεγονός που αυτόματα αποκλείει μεγάλο ποσοστό των ήδη εργαζομένων των ΒσΣ, που θα αντικατασταθεί αναγκαστικά από τους αιτούντες αυτών των ειδικών κατηγοριών. Επιπρόσθετα η εντοπιότητα, οι επικουρικές ειδικότητες, η ποικιλομορφία στο επίπεδο πτυχίων δεν διασφαλίζουν ΟΛΟ το υφιστάμενο προσωπικό.
Ποια είδους μοριοδότηση θα μπορεί να ξεπεράσει το τροχοπέδη για την διασφάλιση όλου του υπάρχοντος προσωπικού;;
Επιπλέον, σχετικά με την άποψη στην ανακοίνωση σας, ότι με την λύση της προκήρυξης δεν θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο θέμα από το ήδη υπάρχον συμπεραίνει κάποιος ότι:
α) αναγνωρίζετε ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα στην λύση που προάγει η κυβέρνηση και
β) με την λύση ΑΣΕΠ ναι μεν αποφεύγεται η προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι ( και οι οικογένειες τους) να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας που κατοχύρωσαν μέσω ΑΣΕΠ εδώ κ πολλά χρόνια. Είμαστε μοναδική κατηγορία εργαζομένων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι έτσι επιβάλλεται να επιλύσετε την μακροχρόνια ομηρία των 16 χρόνων συνεχούς εργασίας, τηρώντας την υποχρέωση σας απέναντι στο Σύνταγμα να μην πεταχτεί ούτε ένας εργαζόμενος του ΒΣΣ στον κάδο ανακύκλωσης της ανεργίας.

Το δίκαιο κ το ηθικό γίνεται πράξη όταν υπάρχει πολιτική βούληση!!

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ανακοίνωση - απάντηση για το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι

Με βάση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόβλημα στην πρόσληψη των εργαζομένων του προγράμματος ''Βοήθεια στο σπίτι΄΄, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, δεσμεύθηκε για την πρόσληψη 3000 εργαζόμενων του προγράμματος μέσω ΑΣΕΠ , βάζοντας τέλος στην ομηρία χρόνων αλλά και στην αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον.
Οι εργαζόμενοι θέτουν δύο βασικά ζητήματα, εκτός των άλλων.
1) Ο αριθμός των προσλήψεων να ανέλθει στους 3500 εργαζόμενους
2) Να μην γίνει μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη τους αλλά με νομοθετική ρύθμιση
Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα σήμερα είναι 2945. Απ΄αυτό το γεγονός και μόνο ο αριθμός των εργαζόμενων υπερκαλύπτεται, οπότε δεν υπάρχει θέμα.
Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην οποία τονίζει ότι '' Θα αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ειδική μοριοδότηση. Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, γιατί εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης».
Οι 500 θέσεις που ζητούν επιπλέον οι εργαζόμενοι αφορούν την πλήρη κάλυψη των κενών που υπάρχουν συνολικά στο πρόγραμμα και δεν αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο πρόγραμμα.
Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα. Κατά την συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία των εργαζομένων του προγράμματος με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τονίστηκε ότι αν η πρόσληψη τους γίνει με νομοθετική ρύθμιση, μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί ως φωτογραφική και να καταπέσει στην περίπτωση προσφυγής στα δικαστήρια, δημιουργώντας μεγαλύτερο θέμα απ΄το υπάρχον.
Τέλος για να διευκρινιστεί και το θέμα της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών με νομοθετική ρύθμιση. Σ΄αυτή την περίπτωση πρόκειται για πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων των διαγωνισμών όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2003 ως σήμερα. Άρα στην περίπτωσή τους δεν αφορά εργασία μέσω προγράμματος αλλά για επιτυχόντες εργαζόμενους σε διαγωνισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμες δουλειές, με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέσα όμως από νόμιμες διαδικασίες, όπως είναι η διαδικασία μοριοδότησης του ΑΣΕΠ.
Σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας