Το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Δ.Σ.του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Κύριο

Το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Δ.Σ.του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Συζήτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων και δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαρτίου στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Αλεξάνδρειας.

Εισήγηση για το θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Τσαρτσάνης Γιάννης, με προτάσεις προς το σώμα από το ενδεχόμενο ενός κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή μας και ανέφερε για τις επιφυλάξεις μερίδας του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που θα προκύψουν στα ενεργά στρατόπεδα της περιοχής (3ο ΤΕΑΣ & 315ΤΜΧ) από την φιλοξενία προσφύγων στα κοντινά εκτός λειτουργίας στρατόπεδα (θέματα ασφάλειας , φύλαξης κ.ά.)

Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να έρθουν σε επαφή με τους Δκτες των δύο ενεργών στρατοπέδων και να τους εκφράσουν τους προβληματισμούς τους καθώς και με Εμπορικούς Συλλόγους περιοχών που ίδη υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για τυχόν προβλήματα.

Ο κ. Τσαρτσάνης έκανε γνωστό ότι η ΕΣΕΕ θα χρηματοδοτίσει 22 εμπορικούς συλλόγους σε περιοχές που υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας για την αγορά από τα τοπικά καταστήματα αγαθών που θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες και ότι γίνονται ενέργειες ώστε και ο εμπορικός σύλλογος Αλεξάνδρειας να μπει στην λίστα χρηματοδότησης.

Επίσης ανέφερε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο, για όσα προϊόντα εμπόρων προορίζονται για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, τα τιμολόγια πώλησης θα έχουν απαλλαγή ΦΠΑ.

438

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας