Τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για το αγροτικό και τις τηλεοπτικές άδειες

Τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για το αγροτικό και τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στη Βουλή κατά την διαδικασία

κύρωσης σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αγροτικό ζήτημα και την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και τόνισε τα εξής:

Δείτε την ομιλία στο παρακάτω βίντεο:https://youtu.be/NmYq700N6W4

Για το αγροτικό ζήτημα

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έγινε κανένας διάλογος για ακόμη μία φορά. Εδώ κάτι συμβαίνει. Ή δεν σας ακούνε οι αγρότες ή δεν τους καταλαβαίνετε εσείς. Ή κατά την γνώμη σας φταίνε μόνο οι αγρότες ή πρέπει να δείτε σε τι φταίτε και εσείς σε όλη αυτή τη διαδικασία. Τα ίδια λέγατε και πέρυσι, λέγατε ότι “δεν ακούνε οι αγρότες, δεν μπορώ να συνεννοηθώ”. Τα ίδια λέτε και φέτος. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι αγρότες έχουνε δίκαια αιτήματα, για την υπερφορολόγηση, που είναι εκτός του κοινοτικού κεκτημένου, για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες έχετε τριπλασιάσει, για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου κίνησης, που σας καλούμε να θεσπίσετε, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και δεν τα κάνετε, και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε ασφυξία, έχουν οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται. Και βέβαια για τις διαμαρτυρίες αυτές, εμείς πρώτοι έχουμε πει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι η διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων δεν πρέπει να γίνεται με τρόπο που να είναι απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είναι δίκαια τα αιτήματα και με το ότι εσείς δεν έχετε λύσει ούτε ένα από αυτά τα προβλήματα των αγροτών.

Συζητάμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, συζητάμε και για τους δασικούς χάρτες για άλλη μια φορά σήμερα και λέτε ότι και πάλι ότι δεν μπορεί να λυθεί. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, δεν θα μπορούν να πάρουν τις ενισχύσεις τους σε λίγο με αυτά τα ζητήματα.

Και βεβαίως το ζήτημα του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, του εθνικού σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης, πρέπει επιτέλους να παρουσιασθεί. Δεν υπάρχει ένα οποιοδήποτε σχέδιο από την κυβέρνησή σας. Προβαίνετε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως αυτούς που κάνατε σήμερα το πρωί εναντίον των αγροτών.

Ακούμε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει και όρια. Φαντάζομαι μιλάει στον καθρέπτη, του ίδιου του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα όσα έχει υποσχεθεί, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα φορολογικά των αγροτών. Λοιπόν, λίγη σοβαρότητα. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα επιτέλους, λύστε τα προβλήματα των αγροτών, που είναι τεράστια, που δεν μπορούν να παράγουν, που δημιουργούμε ελλείμματα επειδή δεν μπορούν να παράγουν αντί να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία. Εξάλλου και το σημερινό νομοσχέδιο έχει σχέση με τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και το πώς όλα αυτά θα ενισχυθούν. Αντίθετα δυστυχώς εσείς συνεχώς ανατροφοδοτείτε μία αδιέξοδη κατάσταση.

Για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Εμείς συμφωνούμε με την εφαρμογή του νόμου και με την τροπολογία και θα την ψηφίσουμε.

Όμως εδώ ακούγονται πράγματα ενώ δεν ξεκινάμε σήμερα να συζητάμε το θέμα αυτό. Κοιτάξτε, δεν θα ξεχάσουμε την διαδικασία, την οποία έχετε κάνει στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Δεν είναι εδώ ο αρμόδιος Υπουργός σήμερα, αλλά η τροπολογία έχει και την υπογραφή του. Όταν σας λέγαμε ότι είναι αντισυνταγματικός ο ορισμός των τεσσάρων μόνο αδειών και μάλιστα χωρίς την αρμοδιότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ότι είναι εντελώς αντισυνταγματική αυτή η διαδικασία, δεν ακούγατε κανέναν. Προχωρούσατε σε μια διαδικασία, η οποία ήταν εμφανώς αντισυνταγματική. Και σήμερα ακούμε εδώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο σας καλούσαμε τόσο καιρό και δεν θέλατε να προχωρήσει η διαδικασία αυτή.

Να συνεχίσω; Να πω ότι το βράδυ της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο σήμερα επικαλείστε εσείς την απόφαση, η αρμόδια κυβερνητική εκπρόσωπος εκείνο το βράδυ κατήγγειλε το

Συμβούλιο της Επικρατείας και όλες τις αποφάσεις του; Σε μία ταραχή η οποία υπήρχε στην κυβέρνηση; Τα έχετε ξεχάσει αυτά; Εμείς δεν τα έχουμε ξεχάσει.

Εμείς πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες καθ’ όλη εκείνη την διάρκεια και στη συνέχεια. Και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συγκροτήθηκε και με δική μας πρωτοβουλία, όταν εσείς πάλι παίζατε παιχνίδια και είχατε τακτικισμούς. Για θυμηθείτε λίγο τι προτείνατε για να παίξετε πάνω στο θεσμό. Ενώ αντίθετα η δική μας στάση οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σήμερα δεν μιλάμε στο κενό, μιλάμε πάνω στα προβλήματα που δημιουργήσατε εδώ κι έναν χρόνο.

Εμείς βεβαίως και θέλουμε να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Αλλά τάξη δεν σήμαινε η έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για μόνο τέσσερις άδειες! Εκτός αν θέλετε να φέρετε κι άλλες τέτοιες εκθέσεις! Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο θα είναι ρυθμισμένο με δικαιοσύνη και με τις αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας και με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιτελεί το ρόλο του.

8/3/2017

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας