Χαιρετισμός του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος στη Βέροια

Χαιρετισμός του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο 29ο Συνέδριο της  Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος στη Βέροια

Στο 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.) παραβρέθηκε και έκανε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν θα υπερβεί η χώρα την κρίση, αν δεν δώσουμε έμφαση στους τομείς κοινωνικής πολιτικής. Ένας τέτοιος τομέας, είναι ο τομέας υγείας. Έναν τομέα κοινωνικής πολιτικής βασικό για την κοινωνική συνοχή. Για αυτό θεωρώ πως το επόμενο διάστημα πρέπει επιτέλους να γίνουν έντονες προσπάθειες ώστε ο τομέας υγείας να εξαιρεθεί από τις δράσεις του μνημονίου. Είναι ένα σημαντικό θέμα, που πρέπει να απασχολήσει όλη την πολιτική ζωή και την κυβέρνηση φυσικά, καθώς δεν μπορούμε να περικόπτουμε αναγκαίες δαπάνες για τους πολίτες που θέλουν έναν τομέα υγείας που θα τους παρέχει τα απαραίτητα. Ταυτόχρονα χρειάζεται και ο τομέας ανάπτυξης να μπορεί να ενισχύει δράσεις σχετικές με τον τομέα της υγείας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα είναι μαζί μας ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είναι ένας νέος άνθρωπος που, αν και δεν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο οφείλω να το πω, είναι πρακτικός άνθρωπος, που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα στον χώρο, κάτι που για λίγους από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση μπορώ να πω. Πρέπει να προχωρήσουμε λοιπόν σε συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της υγείας και μάλιστα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπου θα μπορούσαν τα φαρμακεία να παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Τις επόμενες μέρες ψηφίζεται ο αναπτυξιακός νόμος, για τον οποίο έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως για παράδειγμα στο υπερταμείο να κατατεθούν χρήματα της τάξεως του 15% για επενδύσεις, καταθέσαμε ήδη τροπολογία για αυτό, τις οποίες περιμένουμε να δει η κυβέρνηση με ιδιαίτερη θετική διάθεση και επειδή δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, πρόθεσή μας είναι να ψηφίσουμε τον αναπτυξιακό νόμο, γιατί θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, τουλάχιστον στα βασικά, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Για τα καθαρά δικά σας, να τονίσω ότι σήμερα ο φαρμακοποιός παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο, βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, δίπλα στον άνθρωπο που γυρνάει από τον γιατρό με την συνταγή και πολλές φορές ζητά συμβουλές, φροντίδα, είναι ο άνθρωπός του. Σε αυτό το θέμα μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο η συνεταιριστική οπτική, όπως αναφέρει και το θέμα του συνεδρίου σας. Οι συλλογικές δράσεις αυξάνουν το οικονομικό αποτέλεσμα, βελτιώνουν τις οικονομίες κλίματος και δημιουργούν ένα πλεονέκτημα εκεί που έχουμε μειονέκτημα ως χώρα, στο μέγεθος.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως δεν απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση σύγκρουση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά αρμονική συνύπαρξη, και στον χώρο των συνεταιρισμών και στα φαρμακεία και στην υγεία, αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι να συνεχίσετε να επιτελείτε τον ρόλο που ήδη διαδραματίζετε και για να μπορέσει το κράτος να σας βοηθήσει για να το πράξετε αυτό, με συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να παίξετε ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα, που είναι πολύ σημαντική και μπορείτε να συμβάλλετε. Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας».
Κατά τη διάρκεια της έναρξης του Συνεδρίου, τιμήθηκε ο Μανώλης Λάιος για την προσφορά του στον κλάδο, και ο κ. Θεοχαρόπουλος τον συνεχάρη για την προσφορά του στον επαγγελματικό του κλάδο. Μάλιστα ο κ. Λάιος δήλωσε ότι η τιμητική πλακέτα αξίζει σε όλη την συλλογική αυτή προσπάθεια των φαρμακοποιών. Με τον Μανώλη Λάιο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συνδέεται με προσωπική φιλία και εκτίμηση, καθώς πέραν των άλλων ο κ. Λάιος είναι στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, ή αλλιώς ένας αριστερός της ανανέωσης και διατέλεσε και ο πρώτος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ημαθίας, όπου συνεργαζόταν στενά με τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας