Η TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. ανακαλεί αυτοκίνητα , μοντέλο Corolla και Prius Κύριο

13 Οκτ 2016
Η TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. ανακαλεί αυτοκίνητα , μοντέλο Corolla και Prius

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, µοντέλο Corolla.

Ο προληπτικός

έλεγχος αφορά 312 οχήµατα, παραγωγής από τον Σεπτέµβριο 2002 έως τον Ιανουάριο 2003.

Στα εµπλεκόµενα οχήµατα που είναι εφοδιασµένα µε αερόσακο καθίσµατος οδηγού, υπάρχει το ενδεχόµενο να διαρραγεί ο φορέας του πυροκροτητή του αερόσακου καθίσµατος του οδηγού. Η ΤΟΥΟΤΑ αποφάσισε προληπτικά να προβεί στην ανάκληση των συγκεκριµένων οχηµάτων.

Επίσης η Toyota ανακαλεί σε παγκόσμια κλίμακα τα Prius κατασκευής από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016 για πρόβλημα στη ασφαλή λειτουργία του χειρόφρενου.

Το θέμα αφορά 340.000 αυτοκίνητα του υβριδικού μοντέλου σε όλον τον κόσμο. Το Prius Prime δεν περιλαμβάνεται στην καμπάνια ανάκλησης. Αναλυτικότερα το πρόβλημα αφορά την πιθανότητα το χειρόφρενο να σταματήσει να λειτουργεί και στην περίπτωση που αυτό συμβεί, ανάλογα με την κλίση του δρόμου το αυτοκίνητο μπορεί να αρχίσει να κυλά ανεξέλεγκτο. Ειδικά στην περίπτωση που ο λεβιές του σασμάν CVT δεν είναι τοποθετημένος στη θέση «park».

H Toyota θα ενημερώσει με τους ιδιοκτήτες των ύποπτων Prius μέσω των ντίλερ της τον Νοέμβριο. Η επέμβαση που θα γίνει στα υπό ανάκληση αυτοκίνητα θα είναι η τοποθέτηση συνδέσμων στο πλαστικό κάλυμμα του άνω άκρο του συρματόσχοινου στο χειρόφρενο, προκειμένου να αποτρέψει την περίπτωση αυτό να μην λειτουργήσει σωστά.

Σύμφωνα με το Reuters, η καμπάνια ανάκλησης περιλαμβάνει 94.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και 212.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, όπως δήλωσε η Toyota, αλλά η καμπάνια μπορεί να επεκταθεί στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και σε άλλες περιοχές. Κατά δήλωση εκρποσώπου της Toyota, δεν υπάρχουν αναφορές στην ιαπωνική αγορά για ατυχήματα που να σχετίζονται με αυτή την πιθανή δυσλειτουργία. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχουν αναφορές εκτός Ιαπωνίας.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

 

drive.gr

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας