Ποιοι είναι οι «Επιχειρηματίες της Χρονιάς» 2017 - Καινοτόμος επιχειρηματίας o Δημήτριος Λακασάς Κύριο

Ποιοι είναι οι «Επιχειρηματίες της Χρονιάς» 2017 - Καινοτόμος επιχειρηματίας o Δημήτριος Λακασάς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νικητών των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης του διαγωνισμού της ΕΥ Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017,

του θεσμού που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που ξεχώρισαν για την πορεία τους.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, που διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, το στρατηγικό προσανατολισμό, την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους, επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Chipita AE και νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011.

Oι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 είναι:

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας

Χρήστος Κριμίζης-Τσατσούλης, διευθύνων σύμβουλος, Alchimica ΑΕ

Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας

Ξενοφών Καντώνιας, πρόεδρος, Cosmos Aluminium AE

Ιωάννης Καντώνιας, αντιπρόεδρος, Cosmos Aluminium AE

Θεόδωρος Καντώνιας, διευθύνων σύμβουλος, Cosmos Aluminium AE

Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας

Καλλιόπη Ροδοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο)

Καινοτόμος επιχειρηματίας

Δημήτριος Λακασάς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, ΛΑΚΑΣΑΣ Ν. - Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕ, (με διακριτικό τίτλο: OLYMPIA ELECTRONICS AE)

Οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες, θα βραβευθούν και θα διεκδικήσουν τον τίτλο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο EY World Entrepreneur Of The Year™ στο Monte Carlo, τον προσεχή Ιούνιο.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Για ακόμα μία χρονιά, η ΕΥ Ελλάδος στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, μέσα από το θεσμό Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς". Οι επιχειρηματίες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν εφέτος, είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι, που με το καινοτόμο πνεύμα τους, καθώς και το πάθος τους για δημιουργία και εξέλιξη, βοηθούν τη χώρα μας να επιστρέψει σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι που ξεπερνούν τα κάθε είδους εμπόδια και που κατανοούν τις αλλαγές που επιβάλλουν η τεχνολογία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Μετασχηματίζουν και θωρακίζουν με αρχές ισχυρής εταιρικής διακυβέρνησης τις επιχειρήσεις τους, αντιλαμβάνονται την ανάγκη για εξωστρέφεια και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νικητές εκ μέρους της ΕΥ και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Ελλάδος να γυρίσει σελίδα».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας