Άγγελος Τόλκας: «Να προφυλάξουμε τα δάση και τους συνανθρώπους μας. Να σταματήσει η κυβέρνηση την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ημαθία.» Κύριο

Άγγελος Τόλκας: «Να προφυλάξουμε τα δάση και τους συνανθρώπους μας. Να σταματήσει η κυβέρνηση την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ημαθία.»

Ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική ΣυμμαχίαΆγγελος Τόλκας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Βέροια και στη Νάουσα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για την ενημέρωσή του για την ετοιμότητα, τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα της Πυροσβεστικής στο Νομό μας.


Κατά την θερινή περίοδο η Ημαθία έχει αυξημένες απαιτήσεις λόγω των δασών, των ορεινών οικισμών από τα Ριζώματα έως το Σέλι και έως το Ροδοχώρι, λόγω της αύξησης της κίνησης στην Εγνατία αλλά και της λειτουργίας όλων των εργοστασίων. Όλα τα προβλήματα οξύνονται από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που παρατηρούνται τα καλοκαίρια.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ημαθία, ανταποκρίνεταιμε αυτοθυσία παρά τις αντιξοότητες στις ανάγκες που προκύπτουν αλλά η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, ο συντονισμός με τις συναρμόδιες υπηρεσίεςκαι η ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων κρίνεται άμεσης ανάγκης.


Επιπλέον, τα στελέχη της Υπηρεσίας,πέρα από την έλλειψη δυναμικού,προγραμματίζοντας την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, έρχονται αντιμέτωπα με παλαιότερα άλυτα προβλήματα, όπως ανέφεραν στη συνάντηση τους. Αναφέρθηκαν στις συνθήκες εργασίας που θα αντιμετωπίσουν, τις συνεχείς μετακινήσεις και μεταθέσεις τους, την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων.


Ο Άγγελος Τόλκας τόνισε: «Βρισκόμαστε ήδη στον Μάϊο. Η μείωση της δύναμης των πυροσβεστών στην Ημαθία τα τελευταία 3 χρόνια είναι δραματική (άνω των 30 ατόμων) και οι υπηρεσίες του νομού μας αποκλείονται από εποχικούς πυροσβέστες.Από καιρό έχουμε προτείνει στον αρμόδιο Υπουργό την τροποποίηση του νόμου που αφορά τη διαχείριση κρίσεων και το νέο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Είναι ανάγκηνα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμακαθώς αντιμετωπίζει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και να εκσυγχρονιστούν τα μέσα και η υλικοτεχνική υποδομή. Στην Ημαθία, εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας της κυβέρνησης, το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε και πάλι πρωτοβουλία ώστε να μην κινδυνεύσει ο τόπος μας, οι συμπολίτες και οι περιουσίες τους. Αυτό που ζήσαμε πέρυσι σε άλλες περιοχές να μην συμβεί κι εδώ»

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας