Αξιόλογη ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Αξιόλογη ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν με επιτυχία την ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μιλάμε για τον Καρκίνο του μαστού» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.

Ομιλητές στο πρόγραμμα της ομιλίας ήταν: o Χειρούργος μαστού κ. Κανιστράς Χρήστος με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του μαστού» και η κ. Ελένη Ντελιοπούλου - Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (EΛΛOK) η οποία παρουσίασε βιωματικά την προσωπική της εμπειρία και μάχη απέναντι σε ένα εχθρό που πλέον νικιέται ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου και η συντονίστρια του προγραμμάτος κ. Αμπεριάδου.

Η ομιλία έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η ομιλία αυτή ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που είναι αληθινές νικήτριες με έπαθλο την ίδια τους τη ζωή και καταφέρνουν να μετατρέπουν το αρνητικό που τους συμβαίνει σε θετική στάση ζωής!
Αυτή η ασθένεια αφορά τους πάντες και δεν χρειάζεται να τους «χτυπήσει την πόρτα» για να νοιαστούν. Άλλωστε ο καρκίνος έχει πάψει να αποτελεί ταμπού.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ιάσιμος, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Και είναι γνωστό πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Άλλωστε η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, είναι αυτή που μας κάνει ικανούς ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού όταν είσαι γυναίκα ...είσαι μια δύναμη από μόνη σου!
«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός.

Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου. Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε.

Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη.
Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών- αποκλεισμών.

Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες, μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη. Τα γεγονότα μετά την είδηση ότι εμφάνισες καρκίνο του στήθους έχουν πολύ πόνο και φόβο. Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου.

Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα. Να το πω αλλιώς. Μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με άγρια θηρία. Θα σε κομματιάσουν, αλλά είναι στο χέρι σου να βρεις την έξοδο και να βγεις στο φως. Γιατί ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ.

Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Μετά όλα ασφαλώς θα είναι αλλιώς. Αλλά δεν θα είσαι λιγότερο γυναίκα. Η ζωή μετά θα είναι πιο ουσιαστική. Αναδιατάσσονται οι προτεραιότητες. Αξιολογείς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό. Αλλά το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. ΠΙΣΤΕΨΤΕ και... θα περάσετε απέναντι».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας