Ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας Κύριο

Ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας

Δημοπρατείται στις 4 Ιουλίου η αναβάθμιση, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας. Ανάμεσά τους και τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας.

 

Τι αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Πλιόγκας:

 

Aναβάθμιση-ανακαίνιση-εκσυγχρονισμός και αναδιαρρύθμιση παλαιού τμήματος Επειγόντων και Εξωτερικών Ιατρείων της Μονάδας Βέροιας.
Το έργο ύψους 2 εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και δημοπρατείται στις 4 Ιουλίου!

 

 

Τι δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας Κωνσταντίνος Λυκοστράτης:

 

Στα πλαίσια ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) 80 νοσοκομείων και 156 ΚΥ, με μεγάλη χαρά κοινοποιηθήκαμε την ανάρτηση τευχών δημοπράτησης από την 3η ΥΠΕ για το διαγωνισμό με τίτλο: Αναβάθμιση - Ανακαίνιση- Εκσυγχρονισμός και Αναδιαρρύθμιση του ΤΕΠ Νοσοκομείου Νάουσας.
Η αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ, έτσι ώστε να είναι δομημένα στη βάση σύγχρονων και εξελιγμένων προτύπων διεθνώς, αποτελούσε ένα από τα μείζονα σχέδια του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.


Ταυτόχρονα η ανακαίνιση των ΤΕΠ του νοσοκομείου Νάουσας καθώς και η ενεργειακή αναβάθμισή του, αποτελούν τις μεγαλύτερες κτιριακές ανάγκες του ιδρύματος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ανάγκες γνωστές στον πληθυσμό της τοπικής κοινωνίας.


Η ευκαιρία για τη χρηματοδότηση κτιριακών παρεμβάσεων για το νοσοκομείο μας αλλά και πλήθος δομών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα δόθηκε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η ένταξη του έργου με τίτλο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη Ελλάδα» στο Ταμείο Ανάκαμψης έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2022.
Μαζί με μια ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε εδώ στο νοσοκομείο για το εγχείρημα μελέτης του έργου τότε, καταγράψαμε τις ανάγκες για την αναβάθμιση των ΤΕΠ άμεσα και έγκαιρα, και καταθέσαμε την πρόταση μας προς στο Υπουργείο Υγείας.


Η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε στους επόμενους μήνες διεξοδικά, με προσθήκες και βελτιώσεις σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έτσι ώστε να αναβαθμιστεί επαρκώς η ποιότητα και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Τον Οκτώβριο του 2022 υπογράφθηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) για τον Εκσυγχρονισμό και την Ανακαίνιση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας. Ομάδες του ΤΑΙΠΕΔ σε συχνές επισκέψεις πραγματοποίησαν αυτοψίες, και προβήκαν σε δικές τους εξειδικευμένες ενέργειες προς ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης.


Στις 26-05-2023 δημοσιεύτηκε η διακήρυξη από την 3η ΥΠΕ ως αρμόδια Αναθέτουσα Αρχή, το έργο για το ΤΕΠ Νοσοκομείου της Νάουσας με προϋπολογισμό 1.506.552,09€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ .


Η Νέα δομή ΤΕΠ του νοσοκομείου Νάουσας θα οδηγήσει σε χωροταξικές και τεχνολογικές βελτιώσεις που θα επιτρέψουν τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών υγείας στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, κάτι εξίσου σημαντικό τόσο στους πολίτες που προσέρχονται αλλά τόσο και στους εργαζόμενους που απασχολούνται.
Όλο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό με τη γνώση πως το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη κτιριακή παρέμβαση και αναβάθμιση των ΤΕΠ νοσοκομείου Νάουσας μετά το 1987.
Τίποτε δεν γίνεται από μόνο του, οι κατακτήσεις γίνονται μέσα από ομάδες και μια σειρά ανθρώπων που λύνουν προβλήματα και δρομολογούν εξελίξεις αποφασιστικά.
Θερμό ευχαριστώ εκ μέρους όλων των εργαζομένων, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Οικονομικών και όλων όσων αγωνίστηκαν από την πρώτη ημέρα για να γίνουν όλα αυτά πράξη.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας