Διπλή πιστοποίηση στο βιοπαθολογικό τμήμα Γ.Ν Νάουσας Κύριο

Διπλή  πιστοποίηση στο βιοπαθολογικό τμήμα Γ.Ν Νάουσας

Mε χαρά αποκτήσαμε σήμερα και την επίσημη πιστοποίηση ποιότητας του μικροβιολογικού εργαστηρίου Νοσοκομείου Νάουσας, κατόπιν ολοκλήρωσης εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου που περαιώθηκε τα τελευταία 2 έτη.


Το εγχείρημα αυτό υπήρξε πάγια επιθυμία και επίσημο αίτημα του τμήματος από το 2016.

 

Αποφασίσαμε για πρώτη φορά την ένταξη του μικροβιολογικού τμήματος σε εξωτερικό έλεγχο στα τέλη του 2020, ξεκινώντας από κοινού με το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας μια πολύπλευρη προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης υπηρεσιών.


Μετά από 2 έτη κόπων και επιμελούς πειθαρχίας του ιατρικού και εργαστηριακού προσωπικού παραλάβαμε με χαρά την πιστοποίηση από τον οίκο Labquality σύμφωνα με τα standard του ISO / IΕC 17043 για την γενική εξέταση αίματος και αντιστοίχως από τον οίκο ECAT FOUNDATION για τον μηχανισμό της αιμόστασης.


Υποστηρίζοντας θερμά την προσπάθεια ποιοτικής εξέλιξης υπηρεσιών υγείας στη Δημόσια Υγεία εκτός από τακτικό εσωτερικό έλεγχο με εγκεκριμένο πρωτόκολλο, το βιοπαθολογικο τμήμα θα συνεχίσει να υπόκειται σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο από διεθνώς εγκεκριμένους οίκους αξιολόγησης του εξωτερικού έτσι ώστε να λαμβάνει εφεξής ετήσια επικύρωση και ανανέωση πιστοποίησης ποιότητας.


Με την ευκαιρία αυτή αξίζει να σημειωθεί πως στο εργαστήριο του Νοσοκομείου εκτελείται μια μεγάλη γκάμα βιοχημικών, αιματολογικών και ανοσολογικών - ορμονολογικών εξετάσεων που στο σύνολό τους αθροιστικά ανέρχονται ετησίως περίπου στις 320.000.


Στις ανοσολογικές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται καρκινικοί δείκτες, γυναικολογικές ορμόνες, θυρεοειδικές ορμόνες, εξετάσεις όλων των ιογενών ηπατίτιδων, δείκτες αυτοάνοσων νόσων, προγνωστικοί δείκτες καρδιολογικών ασθενών, ενώ τον τελευταίο χρόνο προστέθηκε επιπλέον και ο έλεγχος της Βιταμίνης D.


Στον αιματολογικό έλεγχο συμπεριλαμβάνονται οι δείκτες όλων των αναιμιών αλλά και όλοι οι δείκτες του μηχανισμού πήξης.


Η αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες όχι μόνον σε ποσοτικούς αλλά και σε ποιοτικούς όρους, με βελτιωμένες εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές σε όλο το φάσμα του παραγόμενου έργου, ήταν και παραμένει κύριό μας μέλημα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας