Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού Κύριο

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους όποιος αλλάξει το ραντεβού του εμβολιασμού δεν θα έχει πλέον πέναλτι έξι ημερών.


«Τρέχουν» τους εμβολιασμούς με κατάργηση του πέναλτι για ακύρωση των ραντεβού

Βρισκόμαστε πια στην τρίτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου του εμβολιαστικού εγχειρήματος εισέρχεται η χώρα.

 

Ήδη έχουν ανοίξει επιπλέον ραντεβού σε όλη την επικράτεια και αυτή την στιγμή οι πολίτες μπορούν να βρουν διαθέσιμο για οποιοδήποτε από τα εμβόλια, ακόμα και για τα mRNA, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Αλλαγές των πέναλτι

 

Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα ραντεβού των εμβολιασμών και να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και στα πέναλτι ακύρωσης των εμβολιασμών και συγκεκριμένα από 30 ημέρες που ήταν στην αρχή πήγε στις 15 ημέρες το οποίο μειώθηκε σε 6 ημέρες, που ίσχυε μέχρι και σήμερα ενώ, πλέον το πέναλτι ακύρωσης καταργείται οριστικά όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

 


Εμβολιασμός εφήβων 15 - 17

 

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους ανήλικους οι οποίοι είναι γεννημένοι από τις 31-12-2005 και μετά.

 

Οι εμβολιασμοί των 15-17 ετών θα γίνουν με το σκεύασμα της Pfizer σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

 

Ο προγραμματισμός των ραντεβού των ανηλίκων θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονιού και ο εμβολιασμός θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όπου τα παιδιά θα πηγαίνουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας