Έρχονται αλλαγές στην ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης

Έρχονται αλλαγές στην ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης

Το πιστοποιητικό νόσησης που έχει σήμερα ισχύ έξι μηνών, θα λήγει στους τρεις μήνες με παράταση ενός μήνα, δηλαδή στους τέσσερις και μετά θα μπαίνει «μπλόκο» παντού για όσους δεν κάνουν την αναμνηστική δόση .

Αλλάζουν όλα για το πιστοποιητικό νόσησης  θα λήγει στους 3 μήνες και όχι στους 6 που ισχύει σήμερα δίνοντας παράταση ενός μήνα από τη λήξη του προκειμένου να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορονοϊό.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι πλέον το πιστοποιητικό νόσησης δεν αρκεί πλέον το rapid test αλλά θα χρειάζεται επιβεβαίωση και από θετικό PCR - μοριακό τεστ ενώ, ήδη από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, υπήρχε ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης - για όσους έχουν νοσήσει - να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό στους 3 μήνες μετά την προσβολή τους από τον ιό.
Τι ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες

Σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για "την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών", ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που βρίσκεται στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως και για την μεγάλη πρόκληση για την πανδημία COVID-19 που αντιμετωπίζουμε και από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες.

 

Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Οι δηλώσεις για τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης ενδεχομένως να γίνουν και μέσα στην ημέρα από τον Θάνο Πλεύρη στις Βυρξέλλες ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού προ ημερών η Κομισιόν πρότεινε να έχει ισχύ μέχρι τους εννέα μήνες και δεν αποκλείεται αυτή η πρόταση να αποτελέσει τη βάση της συζητησης των υπουργών.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης χθες είπε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας