Η Έρις σε πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις Κύριο

18 Αυγ 2023
Η Έρις σε πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις

Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες υπάρχει σαφής έξαρση των κρουσμάτων λόγω του τουρισμού και της έντονης κοινωνικής δραστηριότητας.

 

Καμπανάκι χτυπάει ο ΠΟΥ μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και τη συνακόλουθη αύξηση των νοσηλειών που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, για τηην οποία η επιστημονική κοινότητα δείχνει ως υπαίτια τη νέα παραλλαγή Έρις που προκαλεί προβληματισμό στα διεθνή κέντρα επιδημιολογικής επιτήρησης λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας που παρουσιάζει.

 

Σύμβουλοι του ΠΟΥ επισημαίνουν πως ο πλανήτης δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με την κρίση του κοροναϊού και πως οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να άρουν κάθε μέσο προστασίας από τον ιό.

 

«Η διάλυση αυτών των συστημάτων προστασίας είναι πραγματικά λάθος», ανέφερε η Μαρία βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, στη σκιά της εξάπλωσης του στελέχους Έρις, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα, λόγω των καλοκαιρινών μετακινήσεων, να αρχίζει να δείχνει τα δόντια του και στην Ελλάδα.

 

«Σε εμάς στην Ελλάδα καλύπτει το 11%», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Ο ιός είναι εδώ, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του», υπογραμμίζει στα ΝΕΑ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στον απόηχο της αύξησης του αριθμού των εισαγωγών, των διασωληνώσεων και των 24 καταγεγραμμένων θανάτων την εβδομάδα 31/7 – 06/8, συμπολιτών μας με διάμεση ηλικία τα 87,5 έτη (67 – 97 ετών).

 

Ενδεικτικό της επιδείνωσης της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα αστικά λύματα έδειξαν αύξηση της κυκλοφορίας του ιού σε 8 από τις 10 περιοχές που έγιναν έλεγχοι. Μάσκες, τεστ και νέο εμβόλιο από Οκτώβριο είναι τα όπλα με τα οποία οι ειδικοί προτρέπουν τον πληθυσμό να προστατεύσει τον εαυτό του και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας