Κορονοϊός: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα Κύριο

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια πολίτες πήραν την απόφαση να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid 19.

 

Για μήνες πολλούς, οι εμβολιασμοί υπήρξαν πεδίο αντιπαράθεσης σε κοινωνικό αλλά και κάποιες φορές ακόμη και σε επιστημονικό επίπεδο.

 

Η χώρα -και όχι μόνο η δική μας- «διχάστηκε» ανάμεσα στους υπέρμαχους του εμβολίου και τους αντιεμβολιαστές.

 

Σήμερα, σχεδόν 27 μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμούς κατά της Covid-19 έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο κομμάτι του πληθυσμού προχώρησε σε εμβολιασμό.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ειδική πλατφόρμα για το εμβόλιο στο gov.gr, από τις 28 Δεκεμβρίου του 2020 όταν ξεκίνησε η καταγραφή στατιστικών στοιχείων μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 όταν έγινε και η τελευταία ενημέρωση, είχαν πραγματοποιηθεί:

 

- 22.120.071 εμβολιασμοί


- 7.934.906 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση


- 7.645.141 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί


- 7.119.096 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης

 

Είναι προφανές ότι αν και ο κορονοϊός παραμένει... εδώ, εν τούτοις οι εμβολιασμοί έχουν ατονίσει εδώ και πολύ καιρό.

 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι την εβδομάδα 06/04/2023 - 13/04/2023 έγιναν μόλις 696 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα εκ των οποίων οι 536 αφορούσαν αναμνηστική δόση.

 

Θυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός παραμένει δωρεάν για όλους και (τυπικά) είναι σε εξέλιξη για τις ηλικίες 5 ετών και άνω.

 

Μετά από τρία χρόνια μέτρων κατά του κορονοϊού, μπήκε και με τη βούλα τέλος και στους τελευταίους περιορισμούς καθώς με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ λίγων ημερών, πλέον το rapid test δεν είναι υποχρεωτικό για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με εξαίρεση όσους δουλεύουν σε νοσοκομεία και όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, ούτε και η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς παρά μόνο στα νοσοκομεία.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας