Κορονοϊός-Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα: Σύσκεψη στο Μαξίμου και μέτρα στο τραπέζι για τα νοσοκομεία Κύριο

Κορονοϊός-Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα: Σύσκεψη στο Μαξίμου και μέτρα στο τραπέζι για τα νοσοκομεία

Συναγερμός επικρατεί για τη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας.


Κατά πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων που δέχονται μεγάλη πίεση.

 

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν διατύπωσε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Είμαστε στην αρχή της ψυχρής περιόδου και ήδη έχουμε επίπεδα ρεκόρ. Δυστυχώς πηγαίνουμε άσχημα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε προβλέψεις για τα Χριστούγεννα, να μιλάμε για εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς. Βρισκόμαστε σε περιπέτεια. Μπορεί να ληφθούν πιο ήπια μέτρα.

 

Ο ρυθμός αύξησης της διασποράς είναι δεδομένα μεγάλος. Όμως υπάρχουν και αντικειμενικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διασπορά. Για παράδειγμα στη Βόρεια Ελλάδα το κρύο είναι πιο έντονο και τα παράθυρα δύσκολα ανοίγουν», είπε.

 

«Μέσα στον Νοέμβριο περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία και να φτάσουμε σίγουρα στα 5.000 κρούσματα μέχρι τα μέσα του μήνα. Αυτή τη στιγμή ο εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 3.600.  Αν δεν πάρουμε μέτρα αναχαίτισης της διασποράς αυτή τη στιγμή, η τάση του αριθμού των θανάτων θα είναι αυξητική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, ακόμα και στους. «Ο ανεμβολίαστος χρειάζεται δύο ή τρία τεστ την εβδομάδα και ο εμβολιασμένος ένα. Πρέπει να σταματάμε την αλυσίδα μετάδοσης, γιατί οι εμβολιασμένοι μπορεί να μην έχουν καθόλου συμπτώματα ή πολύ ήπια και να μπερδεύονται», σχολίασε ο κ. Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας