Παγώνη:Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις, 4η δόση από Σεπτέμβριο

17 Ιουν 2022
Παγώνη:Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις, 4η δόση από Σεπτέμβριο

Ανησυχία επικρατεί με την αύξηση των κρουσμάτων, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επισημαίνει χθες (16/6) ότι αναμένεται θερινό κύμα, που όμως δεν αναμένεται να πιέσει το σύστημα υγείας.

 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

 

«Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις. Την περιμέναμε την αύξηση στα κρούσματα. Βγάλαμε τις μάσκες και χαλαρώσαμε» είπε και τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ με υποπαραλλαγές της Όμικρον. «Δεν πρόκειται να σταματήσουν όταν ο ιός είναι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ωστόσο, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον να έχει εμβολιαστεί αλλά και την κυκλοφορία των αντιικών χαπιών, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μικρή. «Έχουμε ένα καλό πλέον, έχουμε τους εμβολιασμούς. Γι’ αυτό δεν πιέζεται το σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο έχουμε τα non Covid περιστατικά πλέον που πρέπει να προχωρήσουν. Το καλοκαίρι θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις στα κρούσματα. Οι δείκτες που κοιτάμε είναι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις» ανέφερε.

 

 

4η δόση από Σεπτέμβριο

 

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση του εμβολιασμού. «Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση. Θα γίνονται μια φορά τον χρόνο όπως γίνεται με την γρίπη. Όποιος πει ότι ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα με τον ιό, δεν το ξέρει» είπε.

 

Αναφερόμενη στην χρήση της μάσκας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν χρειάζεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας να πει κάποιος πότε απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η μάσκα. «Όταν είσαι σε μέρος με πολύ κόσμο, βγάζεις τη μάσκα από την τσάντα σου και τη φοράς. Οι μάσκες σώζουν ζωές».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας